26 / 04 / 2024

İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda inşaat durdu mu?

İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda inşaat durdu mu?

Ak Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki altgeçit inşaatını yerinde inceledi, projenin akıbetini sordu. Doğan, şantiyenin kapatıldığını ve inşaatın yaklaşık bir ay önce durduğunu belirterek Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi.



Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki altgeçit inşaatı projesiyle ilgili son durumu değerlendiren Ak Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, projenin iptal edilip edilmediğini sorarak "Sayın Aziz Kocaoğlu, tıpkı diğer projeler gibi bunu da yüzüne gözüne bulaştırdı" dedi.


İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki altgeçit inşaatını yerinde inceledi, projenin akıbetini sordu. Doğan, şantiyenin kapatıldığını ve inşaatın yaklaşık bir ay önce durduğunu belirterek Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi.


“Burada adeta in cin top oynuyor”

2015 yılında inşaatına başlanan Mithatpaşa Altgeçidi’nin şantiyesinde incelemelerde bulunan Doğan ayrıca, alanda haftalardır hiçbir çalışma yapılmadığını belirterek, "Görünen o ki  İzmir  Büyükşehir Belediyesi yine bir azizliğe uğradı. Büyük umutlarla başlanan bu projenin de tıpkı diğerleri gibi kötü kaderine kurban gittiğini görüyoruz. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde Mithatpaşa Parkı önünde başlanan çalışmalarının 500 günde tamamlanarak karayolu altgeçidinin hizmete açılacağı duyurulmuştu ancak henüz bir yıl olmadan havlu atıldığını görüyoruz. Görünen manzara itibarı ile altgeçidin söz verilen tarih olan kasıma yetişmesi mümkün değil. Şantiye Kepenk kapatmış, iş makineleri inşaatı terk etmiş. Ortada ne inşaat var, ne de herhangi bir faaliyet. Burada adeta in cin top oynuyor. Sayın Kocaoğlu’na soruyoruz, yoksa bu projeden vaz mı geçtiniz? Mithatpaşa Altgeçidi projesi iptal mi edildi? Neden inşaat durdu?" diye sordu.


“Metro gibi ortada mı kalacak?”

Sahil yolundaki inşaatın yaklaşık üç hafta önce durduğunu ve somut bir çalışma yapılmadığının altını çizen Doğan, "Büyük umutlarla başlanan bu yatırımda yine hayal kırıklığına uğradık. İzmir’in 36 milyon lirası boşa harcanarak, kamu kaynakları adeta denize gömüldü. Bunun adı israftır. Yoksa bu proje de metro gibi ortada mı kalacak? Sahildeki altgeçit projesi yarım mı kaldı? Bu da mı bir Sabah ansızın bitecek? Sayın Kocaoğlu’nun bu proje hoyratlığı ne zaman bitecek? İzmir vakti ve kaynakları bu kadar bol mu? Üstelik bu projeyi yapacağım diyerek çevreye verdiğiniz zarar da cabası. Madem projeden vazgeçecektiniz, neden denize Kaçak dolgu yapıp sahildeki palmiyeleri ortadan kaldırdınız? Söz verdiniz, sözünüzde durun" dedi ve projenin metro inşaatı gibi hüsranla sonuçlanmamasını diledi.


“Neden ikinci ihaleye gerek duyuldu?”

Projenin devam etmesi için ikinci bir ihale yapılacağı yönündeki haberlere de değinen AK Parti’li Doğan şunları kaydetti: "İnşaat duralı neredeyse bir ay oldu. Projenin ikinci etabı için yeni ihale yapılacak ve inşaatın yeniden başlaması toplamda üç ayı bulacak. İzmir’in vakti bu kadar bol mu? Altgeçit inşaatı ve çevre düzenlemesi ne zaman bitecek? Sayın Kocaoğlu, çıkın şeffaf ve net şekilde açıklayın. İzmirliler adına sizden kesin bir yanıt istiyoruz. Artık İzmirlinin sabrını zorlamayın. Bu proje neden durdu? Aynı proje için neden iki defa ihaleye çıkılıyor? Altgeçidin temeli atıldığında İzmirli birçok firma devre dışı kalmış ve yapım ihalesi çeşitli tartışmalara yaşanmıştı. İkinci ihalenin yapılma gerekçesi nedir? Yaşanan duraklamanın nedeni İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iş bilmezliği midir, yoksa İzmirli hemşerilerimizin bilmediği bir şey mi var? Kamuoyundaki bu tartışmalara ve halkımızın kafasındaki soru işaretlerine bir yanıt verilmesini bekliyoruz."


Milliyet



Haber Sabah Egeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki altgeçit inşaatı alanında haftalardır bir çalışma yapılmadığına dikkat çeken AK Partili Bilal Doğan, Başkan Kocaoğlu'nu eleştirdi, "Proje iptal mi edildi?" diye sordu.


İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Konak Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki altgeçit inşaatını yerinde inceledi ve "Proje iptal mi edildi" diye sordu. Doğan, şantiyenin kapatıldığını ve inşaatın yaklaşık bir ay önce durduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdi. Doğan, "Aziz Kocaoğlu, tıpkı diğer projeler gibi bunu da yüzüne gözüne bulaştırdı" dedi. 


2015 yılında inşaatına başlanan Mithatpaşa Sahil Bulvarı'ndaki altgeçit şantiyesinde incelemelerde bulunan AK Partili Bilal Doğan, alanda haftalardır hiçbir çalışma yapılmadığına değinerek, "Görünen o ki İzmir Büyükşehir Belediyesi yine bir azizliğe uğradı. Büyük umutlarla başlanan bu projenin de tıpkı diğerleri gibi kötü kaderine kurban gittiğini görüyoruz. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde Mithatpaşa Parkı önünde başlanan çalışmalarının 500 günde tamamlanarak karayolu altgeçidinin hizmete açılacağı duyurulmuştu ancak henüz bir yıl olmadan havlu atıldığını görüyoruz. Görünen manzara itibarı ile altgeçidiıı söz verilen tarih olan Kasım'a yetişmesi mümkün değil. Şantiye kepenk kapatmış, iş makineleri inşaatı terk etmiş. 


Ortada ne inşaat var, ne de herhangi bir faaliyet. Burada adeta in cin top oynuyor. Sayın Kocaoğlu'na soruyoruz, yoksa bu projeden vaz mı geçtiniz? Mithatpaşa Altgeçidi projesi iptal mi edildi? Neden inşaat durdu" dedi. 


METROYA BENZEMESİN 


Büyük umutlarla başlanan yatırımın hayal kırıklığına uğrattığını, İzmir'in 36 milyonunun harcanarak kamu kaynaklarının boşa harcandığını iddia eden Doğan, "Yoksa bu proje de metro gibi ortada mı kalacak? Sahildeki altgeçit projesi varım mı kaldı? Kocaoğlu'nun bu proje hoyratlığı ne zaman bitecek? Söz verdiniz, sözünüzde durun. İnşaat duralı neredeyse bir ay oldu. Aynı proje için neden iki defa ihaleye çıkılıyor? Altgeçidin temeli atıldığında İzmirli birçok firma devre dışı kalmış ve yapını ihalesi çeşitli tartışmalara yaşanmıştı. Yaşanan duraklamanın nedeni Büyükşehir Belediyesi nin iş bilmezliği midir, yoksa İzmirli hemşerilerimizin bilmediği bir şey mi var?" şeklinde konuştu. 




Sabah Egeli



Haber Yeni Asır Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Konak Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki altgeçit inşaatını yerinde inceledi ve "Proje iptal mi edildi" diye sordu. Şantiyenin kapatıldığını ve inşaatın yaklaşık bir ay önce durduğunu belirten Doğan, Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirerek, "Aziz Kocaoğlu, tıpkı diğer projeleri gibi bunu da yüzüne gözüne bulaştırdı" diye konuştu.


2015'ten beri sürüyor


2015 yılında inşaatına başlanan Mithatpaşa Sahil Bulvarı'ndaki altgeçit şantiyesinde incelemelerde bulunan AK Partili Bilal Doğan, alanda haftalardır hiçbir çalışma yapılmadığına değinerek, "Görünen o ki İzmir Büyükşehir Belediyesi yine bir azizliğe uğradı. Büyük umutlarla başlanan bu projenin de tıpkı diğerleri gibi kötü kaderine kurban gittiğini görüyoruz. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde Mithatpaşa Parkı önünde başlanan çalışmaların 500 günde tamamlanarak karayolu altgeçidinin hizmete açılacağı duyurulmuştu, Ama henüz bir yıl geçmeden havlu atıldığını görüyoruz. Görünen manzara itibariyle altgeçidin söz verildiği gibi Kasım ayına yetişmesi mümkün değil. Şantiye kepenk kapatmış, iş makineleri inşaatı terk etmiş. Ortada ne inşaat var, ne de herhangi bir faaliyet. Burada adeta in cin top oynuyor. Sayın Kocaoğlu'na soruyoruz, yoksa bu projeden vaz mı geçtiniz? Mithatpaşa Altgeçidi Projesi iptal mi edildi? Neden inşaat durdu" dedi.


'Yanıt bekliyoruz'


Büyük umutlarla başlanan yatırımın hayal kırıklığına uğrattığını, İzmir'in 36 milyonunun harcanarak kamu kaynaklarının boşa harcandığını iddia eden Doğan, "Yoksa bu proje de metro gibi ortada mı kalacak? Bu da mı bir sabah ansızın bitecek? İzmir'in vakti ve kaynakları bu kadar bol mu? Üstelik bu projeyi yapacağım diyerek çevreye verdiğiniz zarar da cabası. Madem projeden vazgeçecektiniz, neden denize kaçak dolgu yaparak, sahildeki palmiyeleri ortadan kaldırdınız? İnşaat duralı neredeyse bir ay oldu. Bu proje neden durdu? Aynı proje için neden iki defa ihaleye çıkılıyor? Altgeçidin temeli atıldığında, İzmirli birçok firma devre dışı kalmış ve yapım ihalesi çeşitli tartışmalara yol açmıştı. İkinci ihalenin yapılma gerekçesi nedir? İzmirliler bu sorulara yanıt arıyor" diye konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön