19 / 04 / 2024

İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda son viraj!

İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda son viraj!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, üç koldan yürüttüğü çalışmalarla Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nı baştan yaratıyor.




İzmir Büyükşehir Belediyesi, üç koldan yürüttüğü çalışmalarla Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nı yeniliyor. Üçkuyular'dan itibaren bulvarı takip ederek Konak'a ulaşacak tramvay hattının döşeme çalışmaları tamamlandı.


Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlatılan “İzmirdeniz - Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında, bu bölgede yolun yeraltına alınmasını sağlayacak karayolu altgeçidi hayata geçiriliyor.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa Parkı önündeki trafiğin yeraltına alınmasıyla kazanılan 71 bin 500 metrekarelik alanı ise Demokrasi Şehitleri Meydanı'ı yapıyor.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önemli kısmı tamamlanan ve Ekim sonunda açılması planlanan altgeçit şantiyesini ziyaret ederek inşaat çalışmalarını inceledi. Projenin hızlı bir şekilde ilerlemesinden memnun olduğunu söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, trafiğin yeraltına alınmasıyla kentlileri denizle buluşturan ve kara tarafındaki tarihi dokuyu ise görünür kılan çok güzel bir meydan kazanılacağını  belirtti.


615 metre uzunluğundaki altgeçit, her iki yönde 3'er olmak toplam 6 şeritten meydana geliyor. Altgeçidin hizmete açılmasıyla ve trafik yeraltına alınmasıyla, bölge yoğun trafik gürültüsünden uzaklaşacak. 



Geri Dön