25 / 04 / 2024

İzmir Narlıdere 2. İnönü Mahallesi dönüşüm bekliyor!

İzmir Narlıdere 2. İnönü Mahallesi dönüşüm bekliyor!

İzmir’in en güzel körfez manzarasına sahip mahallelerden biri olan Narlıdere’deki 2. İnönü Mahallesi’nde, çoğunluğu Doğu kökenli yaklaşık 10 bin kişi yaşıyor. Mahalle, lüks sitelerin yanı sıra gecekonduları da barındırıyor



İzmir'in en güzel manzarasına sahip ilçelerden olan Narlıdere'deki 2. İnönü Mahallesi'nde, ultra lüks sitelerle yanyana hayata tutunmaya çalışan gecekondu evler dikkat çekiyor. Göçlerle birlikte kurulan ve genellikle Doğu ve Güneydoğu'dan İzmir'e gelen vatandaşların oturduğu 2. İnönü Mahallesi'nde 10 bin kişi yaşıyor. Narlıdere'nin yamaçlarında kurulan mahalle, körfez manzarasıyla dikkat çekiyor. Ancak lüks sitelerin yanı sıra çok sayıda gecekondunun da yer aldığı mahallenin en önemli sorunu ise dik ve eğimli yollar ve çökmeye yüz tutmuş istinat duvarları.


2017'de ilk kazma vurulacak


Lüks sitelerle giderek gelişen 2. İnönü Mahallesi'nin kentsel dönüşüm beklediğini belirten Latif Aslan, "Burada çok sayıda gecekondu olduğu gibi tapusu olan ev sahipleri de var. Bizlere evinde numara taşını alan vatandaşlara 90-95 metrekare ev verileceği söylendi. Arsası olanlar ise zaten ülke genelinde uygulama nasılsa aynı şekilde haklarını alacaklar. Anlaşma sağlanırsa 2017'de kentsel dönüşüm için ilk kazma vurulacak" dedi.


Kaderimize terkedildik


Bölgenin kentsel anlamda ilk yerleşim yeri olan adını da buradan alan Narkent'teki çatlayarak çökmeye başlayan istinat duvarlarının, mahallenin en önemli sorunu haline geldiğini belirten 2. İnönü Mahallesi Muhtarı Latif Aslan, "10 bin kişi bulunan mahallemizde önemli bir kısım burada yaşıyor. Sadece Narkent'te 376 daire var. Bunun her bir dairesinde en az 5 kişi yaşıyor. Bu istinat duvarları bir an önce sağlamlaştırılmazsa yaşanabilecek faciayı düşünmek bile istemiyorum" dedi.


Belediyelerin ihmali nedeniyle geçtiğimiz günlerde yıkılan Narbel Yolu'ndaki facianın benzerini yaşamaktan korkan Narkent sakinleri, hergün biraz daha çöken istinat duvarlarındaki derin çatlakları gösterdi.


Özkarakaya Caddesi'ndeki istinat duvarlarındaki çatlakların son 3 yılda arttığını belirten Muhtar Aslan, "Narbel yolu çöktüğü zaman belediyeye dilekçe vererek burası için de aynı tehlikenin olduğunu söyledik. Ama belediye orayı yaparken, Narket'i unuttu. Biz burada kaderimize terk edildik. Burada tehlike her geçen gün büyüyor. Bir an önce önlemin alınması gerekiyor" diye konuştu.


Çatlaklar sıvayla kapatıldı


Narlıdere Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin istinat duvarının çatlayan yerlerini sıva ile kapatmaya çalışması ise dikkat çekti. Olaya tepki gösteren vatandaşlar, "Belediye gelip çatlayan yeri sıvıyor. Burada ciddi bir tehlike var. Can güvenliğimiz yok. Evlerimize girip çıkmak için bu istinat duvarlarının arasındaki merpenleri kullanmak zorundayız. Hergün korkarak tedirgin yaşıyoruz" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön