16 / 04 / 2024

İzmir Narlıdere'de arsalar 3 yılda 3'e katladı!

İzmir Narlıdere'de arsalar 3 yılda 3'e katladı!

İzmir'de Narlıdere'de Smyrna Park'ı yapmakta olan İdea Yapı, projedeki konutları yıl sonunda teslim etmeye hazırlanıyor.Yönetim Kurulu Başkanvekili İbrahim Aksoy 2006 yılının Temmuz ayında başlayan projenin 560 konuttan oluştuğunu söyledi



İzmir'de Narlıdere'de Smyrna Park'ı yapmakta olan İdea Yapı, projedeki konutları yıl sonunda teslim etmeye hazırlanıyor.Yönetim Kurulu Başkanvekili İbrahim Aksoy 2006 yılının Temmuz ayında başlayan projenin 560 konuttan oluştuğunu, 360 konutun şimdiye kadar teslim edildiğini söyledi.

Aksoy 'Geri kalan 200 konut ise 31.12.2011 tarihinde teslim edilecek' dedi. 60 milyon dolar yatırım değerine sahip projede daire fiyatları 400 bin liradan başlıyor ve 1 milyon 500 bin liraya kadar çıkıyor. İbrahim Aksoy bitime çok yaklaşan projede dairelerin, başlangıç fiyatına göre yüzde 30 ile 50 arasında prim yaptığını ifade ederken, projenin lokasyon olarak da yatırımcılara kar vadettiğine dikkat çekti.

Aksoy 'Gerçekten de Narlıdere İzmir'in lüks konut bölgesi olarak öne çıktı. Tecrübelerimiz bize bu trendin artarak süreceğini anlatıyor. Bunu yükselen arsa metrekare fiyatlarından da açıkça görebiliyoruz.   Bölgede 3 yıl önce metrekaresi 500 ile bin lira arası olan fiyatlar şu anda 2,5 bin ile 3 bin arasında   değişiyor. Yani 3 yılda arsa fiyatları 3'e katlandı. Bu da üzerindeki gayrimenkulleri daha da değerli kılıyor' dedi.

Döviz sınırlı etkiledi

Piyasalardaki son gelişmelere de değinen İbrahim Aksoy, 'Bizim satışlarımız TL bazlıdır. İthal malzeme kullanmamız ve siparişlerimizi önceden verip, ödemelerimizi geçmişte yapmış olmamız nedeniyle dövizdeki artışın bize sınırlı bir etkisi oldu. Ancak biz bu sınırlı etkiyi bile fiyatlarımıza yansıtmayı tercih etmedik' dedi. Aksoy bölgede yeni projeler için arsa arayışlarının sürdüğünü söyledi.
BUGÜN/Selma şžENOL


Geri Dön