19 / 04 / 2024

İzmir Narlıdere'deki Ali Onbaşı Barajı 2017'de tamamlanacak!

İzmir Narlıdere'deki Ali Onbaşı Barajı 2017'de tamamlanacak!

Narlıdere Ali Onbaşı deresi üzerine yapılması planlanan baraj için proje ihalesi tamamlandı. DSİ 2. (İzmir) Bölge müdürü Hayati Çelenk barajın tamamlanması ile birlikte taşkın sularının bu barajda birikeceğini ve taşkın riskinin sıfıra indirileceğini belitti.



Narlıdere Ali Onbaşı deresi üzerine yapılması planlanan baraj için proje ihalesi tamamlandı. DSİ 2. (İzmir) Bölge müdürü Hayati Çelenk barajın tamamlanması ile birlikte taşkın sularının bu barajda birikeceğini ve taşkın riskinin sıfıra indirileceğini belitti. Çelenk, Barajdan yıllık 2 milyon 600 bin metreküp içme suyu elde etmeyi hedeflediklerini açıkladı.


Ak Parti Narlıdere ilçe başkanı Aslan Bilgi'nin takipçisi olduğu iki konudan biri olan Ali Onbaşı deresi barajı için ilk adım atıldı. Bilgi'nin 2015 yılında bakandan aldığı sözle başlayan baraj çalışmasında ilk adım atıldı. Aslan Bilgi ve yönetim kurulu üyeleri, DSİ bölge müdürü ve DSİ'den yetkililer ile birlikte barajın yapılacağı Ali Onbaşı deresinde incelemelerde bulunan Devlet Su İşleri (DSİ)  İzmir  2. Bölge müdürü Hayati Çelenk projenin detaylarını anlattı.


"PROJE 2017'DE TAMAMLANACAK"


Yağmur ve sağanak dönemlerinde Ali Onbaşı deresinde biriken suların Narlıdere merkezinde taşkına sebep olduğunu belirten Çelenk, "Barajın tamamlanmasıyla birlikte Narlıdere'nin en büyük sorunlarından biri olan taşkınlar kontrol altına alınacak. Barajın proje ihalesi tamamlandı. DSİ müdürü Çelenk projenin 2017 yılında tamamlanacağını belirtti. Barajın 1000 metreküp dolgu hacmi, 400 bin metrekare taşkın hacmi mevcut. Barajın Bin metreküp dolgu hacmi Projenin tamamlanmasının ardından baraj inşaatının ihalesi yapılacak ve ihaleyi kazanan müteahhit barajın yapımına başlayacak" dedi. 


2 MİLYON 600 BİN METREKÜP SU


Ali Onbaşı deresine yapılacak barajda su biriktirilmeyeceğini söşleyen Çelenk, "Yağmur yağdığından barajda biriken taşkın suları depolarda toplandıktan sonra Balçova'daki baraja aktarılacak. Balçova barajında arıtılan su İzmir'e içme suyu olarak dağıtılacak. Barajdan yıllık 2 milyon 600 bin metreküp içme suyu sağlanacak" dedi.


BAKANDAN SÖZ ALMIŞTI


7 Haziran 2015 genel seçimlerinden önce aylarca baraj için büyük bir mücadele veren Ak Parti Narlıdere ilçe başkanı Aslan Bilgi sonunda dönemin İzmir milletvekili adayı orman ve su işleri bakanı Veysel Eroğlu'ndan baraj sözü aldı. Seçimlerden sonra da konunun takipçisi olan Bilgi barajın yapımında en fazla emeği geçenlerden biri. Aslan Bilgi, "Narlıdere'nin en önemli sorunlarından biri olan taşkınları bitirmek ve Narlıdere'ye güzel bir alan kazandırmak için baraja olan ihtiyacımızı sayın bakanımıza bildirdim. Sağ olsun kendisi çok ilgilendi. Projesinin hazırlanması için hemen talimat verdi. Narlıdere'ye çok güzel bir baraj ile rekreasyon alanı kazandıracağız. Dere yatağında oluşturulacak rekreasyon alanı projesinde yürüyüş yolları ve bisiklet parkuru olacak. Yeşillendirme çalışmaları başlayacak. İzmir'in her tarafından insanlar bu doğa harikası alanda zaman geçirmek için Narlıdere'ye akın edecek. Hizmetlerinden dolayı sayın bakanımıza ve DSİ bölge müdürümüze çok teşekkür ediyorum" dedi.


BARAJ BİTTİ SIRA TOKİ'DE 


İlçe başkanı Aslan Bilgi göreve geldiğinden beri iki büyük projeyi hayata geçirmeyi hedeflediğini belirterek, "Ben Narlıdere ilçe başkanlığına atandığımda iki büyük hedef koydum. Baraj ve TOKİ. Barajı Allah'ın izniyle yapıyoruz. Hiçbir sorun yok.  TOKİ  için de girişimlerimiz devam ediyor. İnşallah en yakın zamanda Narlıdere halkımıza TOKİ müjdesini de vereceğiz" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön