20 / 04 / 2024

İzmir Nemrut'taki yol sorunu kısa sürede çözülecek!

İzmir Nemrut'taki yol sorunu kısa sürede çözülecek!

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Nemrut Limanlar bölgesindeki yolları düzenleyeceklerini açıkladı. Mustafa Toprak, Aliağa Nemrut Limanlar bölgesindeki yol sorununa ilişkin sanayicilerin uzun süredir beklediği müjdeyi verdi....



İzmir Valisi Mustafa Toprak, günde 5 bin TIR'ın giriş çıkış yaptığı Aliağa Nemrut Limanlar bölgesindeki yol sorununa ilişkin sanayicilerin uzun süredir beklediği müjdeyi verdi. 


Toprak, yolların valilik, belediyeler ve karayollarının ortak çalışmasıyla düzenleneceğini bildirdi. Aliağa Gümrük Müdürlüğü'nde bölgedeki 11 limanın yetkilisiyle bir araya gelen  İzmir  Valisi Mustafa Toprak, basına kapalı toplantının çıkışında açıklama yaptı. 


Bütüncül yaklaşım Vali Toprak, limanları barındıran Nemrut Körfezi'nin 20 milyar dolarlık ithalat ve ihracat kapasitesi ile ülke sanayisi için son derece önemli olduğunu belirterek, "Alsancak Limanı'na da baktığımızda orada da 20 milyar dolarlık bir hacim var. Yani Nemrut ile eşdeğerde gidiyor. Ancak Nemrut bölgesi zaman içerisinde çok hızlı biı* şekilde gelişti. Bu gelişmeyle birlikte iç yollar ve bağlantı yollan da arttı. An cak buradaki sanayicimizin yollar ko nusunda çok yoğun şikayetleri var" İzmir Valisi Mustafa Toprak (soldan 2'nci), sanayicilerle yaptığı toplantıda, sorunları dinledi, Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut'un (sağdan 2.) önerdiği yoncalı kavşaklar projesi konusunda çalışmaların sürdüğünü söyledi. 


Yeni Asır dedi. Nemrut Limanlar bölgesindeki yapmm biraz karmaşık olduğunu vurgulayan Vali Toprak, "Ancak biz hepsini düzenlemek ve koordine etmek noktasındayız. Biır taraftan baktığımızda karayollarımızın yol ağında olan kısmi noktalar var. Yeni Foça'ya giden yerden bahsediyorum. Diğer tarafa İ1 özel İdaresi'nin sorumluluğunda olan ama kullanılmayan bir yol ağı var. 


Genel olarak baktığımızda da büyükşehir ve ilçe belediyemizi ilgilendiren noktalar da var. Dolayısıyla burada kapsamlı ve müşterek bir çalışma yapılmasının zorunluErdal Çarboöa luğu ortada" dedi. Vali Toprak, sorunu çözmek için "bütüncül" bir yaklaşım sergilemek zorunda olduklarım belirterek, "Burada kısa vadede yapılacak olanlar, orta ve uzun vadede yapılacak olanlarla birlikte düşünülmeli. 

Şüphesiz ki burada şu anda yatırımcılarımızın en önemli talebi kullanılmaz durumda olan yolların yapılmasıdn*" diye konuştu. 


"Günde 5 bin araç geçiyor" Bu yollardan günde toplam 5 bin araç geçtiğini kaydeden Toprak, "Bu 5 bin araç ana yollar itibariyle İzmir ve diğer lojistik merkezler için de sıkıntı yaratıyor. İleriye dönük olarak tedbir almak gerekiyor. Devam eden yatırımlar mevcut yollan daha da zorlayacağa benziyor. O çerçevede Karayollan Genel Müdürlüğü ve Ulaştn*ma Bakanlığı'nm otobanla ilgili çalışmalan var. Burası zaten imar planlarında görüldüğü gibi biı* ağn* sanayi alam. Onun için altyapısını hep birlikte koordinasyon içerisinde gerçekleştirmemiz gerekiyor" diye konuştu. 

Vali Toprak, yol sorununa ilişkin Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut'un önerdiği yoncalı kavşaklar projesi konusunda da çahşmalan sürdürdüklerini bildirdi. "O proje netleştikten sonra program dahilinde devreye sokulabilir" diyen Toprak, ayrıca otobam Çandarh'ya kadar uzatmak konusunda çalışmaların başladığım bildirdi. 


Yeni Asır


Geri Dön