20 / 04 / 2024

İzmir Ödemiş’in vizyon projeleri hayata geçiyor!

İzmir Ödemiş’in vizyon projeleri hayata geçiyor!

Ödemiş Belediyesi kentin gelişimi için hazırladığı yeni projeleri hayata geçirecek. Yeni Projeler arasında Hanımlar Lokali, Macera Parkı, Geleneksel Yarış Alanı, Düğün Salonu gibi sosyal yaşantıya katkı sağlayacak projeler yer almakta.




Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Eylül Meclisi’nde kentin gelişimine katkı sağlayacak olan yeni projeleri hakkında bilgiler verdi. Ödemiş’in her köşesinde yaşayan vatandaşlarımıza eşit hizmet etmeye çalışıyoruz. Amacımız vatandaşlarımızı yaşadığı yerde mutlu olmalarını sağlamak. Bugüne kadar uyguladığımız projelerde hep bunu ön plana çıkarttık. Şimdi de kenttin farklı farlı bölgelerinde uygulanacak projelerimizi uygulamaya başlayacağız. Projeler kapsamında ilçe merkezinde 206 bin m² kilittaş, 38 bin metre bordür, beldelerden ve köylerden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde 172 bin m² kilittaş, beldelerden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde 14.007 km, köylerden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde ise 35.008 km sati kaplama yapılacaktır. Kentimiz gelişimini ve sosyal yaşantısının arttırılması amacıyla gerçekleştireceğimiz bu projeleri İller Bankası’nda alacağımız krediyle uygulayacağız” dedi.


Uygulanacak projeler;


Macera Parkı


Türkmen Mahallesi’nde bulunan Vali Kemal Nehrozoğlu parkı içinde yapılacak olan macera parkı, çocuklar kadar gençlerin de ilgisini çekecek.


Hanımlar Lokali


Ödemişli hanımları çocuklarıyla birlikte zaman geçirebileceği içinde yüzme havuzu, spor salonu, sauna, çeşitli kurs ve aktivitelerin yapılabileceği alanların bulunduğu Hanımlar Lokali İnönü  Mahallesinde yapılacak.


Geleneksel Yarış ve Oyun Alanı Projesi


Geleneksel yarışların ve ata sporlarının yapılabileceği bir alan oluşturulacak. Projesi hazırlanan alanda binicilik kurslarının verilebileceği özel bölümler de yer alıyor.


Salı Pazarı yenileniyor


Mevcut alana İlkkurşun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Anafartalar İlkokulu arasında kalan sokağın da eklenmesi ile 14.500 alanda yeni bir proje çizildi. Projede Parkı’nın eskiyen yüzünü modern bir görünümle değiştirerek, yeşil alana verilen önem aktarılmak isteniyor. Yakın bir sürede uygulanmaya başlanacak projede; modern su elemanları, bisiklet parkları, kafeterya ve kafeterya terasları, çocuk oyun alanı, skate park, 3 pota basketbol alanı, amfi, sisleme arkadı, satış ve sunum stantları, çim tepeler, oturma ve dinlenme alanları, gölgeleme alanları yer alıyor.


Kırkoluk yenileniyor


Ziyaretçilerin rahat ve güvenli bir alanda alışveriş yapması, pazarcı esnafın düzenli bir ortamda sergi açması amacıyla Bozdağ-Salihli yolu üzerinde bulunan  6 bin m² alanda çalışmalar başladı. Proje, vatandaş ve esnafın taleplerini değerlendirilerek hazırlandı. Yeni projeye göre Kırkoluk çeşmesinin yeri değiştirilerek, etrafında dinlenme alanları, mescit,  sergi alanları ve otoparkın bulunduğu bir mesire alanı hazırlanacak.


Fuar Alanının üstü kapatılacak


125. Yıl Kültürpark karşısında bulunan mevcut fuar alanında sabit stantlar yapılarak üstü kapatılacak. Böylece yaz-kış fuarların ve aktivitelerin yapılabileceği bir alan oluşturulacak.


Üç Eylül Mahallesinde modern bir düğün salonu


Her geçen gün büyüyerek gelişen kentin en büyük ihtiyaçlarından biri olan düğün salonu projesi Üç Eylül mahallesinde uygulanacak. Vatandaşlar, düğün, nişan, sünnet gibi merasimlerini daha rahat ve modern bir ortamda yapmaları sağlanacak.




Ödemiş Belediyesi


Geri Dön