18 / 04 / 2024

İzmir opera binasına 2020'de kavuşacak!

İzmir opera binasına 2020'de kavuşacak!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ilklerin şehri İzmir'in, performans sanatları merkezi özelliği ile yine bir ilke imza atarak Türkiye'nin ilk opera binasına 2020 yılında kavuşacak olmasının kente yeni bir renk ve dinanizm kazandıracağını belirtti.




Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ilklerin şehri İzmir'in, performans sanatları merkezi özelliği ile yine bir ilke imza atarak Türkiye'nin ilk opera binasına 2020 yılında kavuşacak olmasının kente yeni bir renk ve dinanizm kazandıracağını belirtti. Yorgancılar, "Türkiye hem bulunduğu coğrafya itibari ile hem de küreselleşen dinamik yapısı itibari ile oldukça değişken ve zorlayıcı bir gündeme sahip. O nedenle, sanata daha çok ihtiyacımız var. İzmir'e yeni bir renk ve dinamizm kazandıracak olan Opera binamız, yapılacak büyük organizasyonlar ile iç turizme de önemli hareketlilik sağlayacaktır" dedi. 


Dünya standartlarında yapılması planlanan opera binasının İzmir'e çok yakışacağı inancında olduğunu vurgulayan Yorgancılar, "Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin ardından yeni opera binası ile İzmir'in kültür sanatta da gerçek gücünü ortaya koyacağına dikkat çekti. Söz konusu proje için kentin kanaat önderlerinin de aynı fikirde olduğunu dile getiren Yorgancılar, "İzmir ve İzmirli olacaktır. Dünyaca ünlü sanatçılarımıza "her geldiğinde kendini Avrupa'da konser veriyormuş gibi hissettiren" Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin ardından yeni opera binası için de benzer ifadelerin olacağından hiçbir şüphem bulunmamaktadır" diye konuştu.


Ulu Önder'in dediği gibi


Mavişehir'e yapılacak iskele ile vapurla da ulaşımın sağlanacağı opera binasına halkın rahat erişimi için her türlü imkan düşünüldüğünü ifade eden Yorgancılar, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözüne işaret ederek, şöyle devam etti:

"Türkiye hem bulunduğu coğrafya itibari ile hem de küreselleşen dinamik yapısı itibari ile oldukça değişken ve zorlayıcı bir gündeme sahip. O nedenle, sanata daha çok ihtiyacımız var. Ruhumuzu şifalandıracak olan kültür ve sanatla olan bağımızı daha da güçlendirmemiz hepimize iyi gelecektir. Tıpkı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi; 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.'


İşte tam da bu amaca hizmet edecek olan opera binası salonları ile halkımızın sanat zevkine, restoranı ile yemek zevkine ve deniz manzarası ile de göz zevkine hitap edecek şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca denize açılan pencere niteliğindeki şeffaf fuayesi bin 500 kişilik şık resepsiyonlara ev sahipliği yapacak niteliktedir. İzmir'e yeni bir renk ve dinamizm kazandıracak olan Opera binamız, yapılacak büyük organizasyonlar ile iç turizme de önemli hareketlilik sağlayacaktır. Bugünden bizleri heyecanlandıran ve çok amaçlı bir şekilde kullanılacak olan binanın İzmir'e, İzmirliye hayırlı olmasını diliyor, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu olmak üzere emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum."



Yeni Asır


Geri Dön