24 / 04 / 2024

İzmir Opera Binası'nın ihalesi Eylül'de!

İzmir Opera Binası'nın ihalesi Eylül'de!

İZMİR'in simge yapılarında biri olması beklenen, Karşıyaka Mavişehir girişine yapılacak İzmir Opera Binası'nın ihalesi eylül ayında yapılacak.



İZMİR'in simge yapılarında biri olması beklenen, Karşıyaka Mavişehir girişine yapılacak  İzmir  Opera Binası'nın ihalesi eylül ayında yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi'nden sonra kentin kültür altyapısı için çok önemli bir eser olacak. Ruhsatı aldık, eylülde ihalesine çıkarız" dedi.


Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka Mavişehir girişindeki araziye inşa edeceği İzmir Opera Binası 25 bin metrekare bir arsa üzerinde kurulacak. Binada 1200 kişilik ana salon ve 400 kişilik bir küçük salon yer alacak. Opera ve bale ile ilgili mekanlar, atölyeler de yeralacak. Kafetarya ve sinemanın da bulunacağı İzmir Opera Binası'nın projesini 2010 yılında gerçekleşen yarışmada 177 eser arasından birinci seçilen Yüksek Mimar Mehmet Kütükçüoğlu başkanlığındaki Yüksek Mimar Ertuğ Uçar, Mimar Mert Üçer ve Mimar Onur Akın'dan oluşan ekip hazırladı. Belediye ve ekip arasında "İzmir Opera Binası Uygulama Projesi Sözleşmesi" 2012 yılında imzalandı. Ekip, projeyi ihaleye hazır hale getirecek çalışma yaptı. Uzun süren çalışmanın ardından proje ihale aşamasına geldi. İnşaat yapı ruhsatı alınan opera binası için ihale eylül ayında yapılacak.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ramazan Bayramı öncesi İzmir Opera Binası'nın inşaat yapı ruhsatını aldıklarını, herhangi bir pürüz kalmadığını açıkladı. Kocaoğlu, hazırlıkları süren ihalenin, eylül ayında yapılacağını söyledi. Kültür altyapısı olarak eski başkan Ahmet Piriştina döneminde yarışmayla elde edilen ve inşaatına kendilerinin başladığı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ni kente kazandırdıklarına dikkat çeken Kocaoğlu, "Kentin ihtiyacı olan opera binası için Mavişehir girişindeki alanı Karşıyaka Belediyesi'nden satın aldık. Uyguluma projesini elde ettikten sonra da ihalesine çıkıyoruz. Bir kent eğer hizmet, fuarcılık, kongre ve turizm sektöründe büyüyecekse bu kültür ve sanatsız olamaz. Bunlar birbirine çarpan etkisi yapacak şekilde projelendirilmelidir. Bunu yapıyoruz" dedi.


Hürriyet


Geri Dön