18 / 04 / 2024

İzmir Örnekköy'de kentsel dönüşüm adımı atıldı!

İzmir Örnekköy'de kentsel dönüşüm adımı atıldı!

Örnekköy'de 18 hektar alanda kentsel dönüşüm başlıyor Uzundere'de ilk binayı yıkarak kentsel dönüşüme başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Ömekköy'de 18 hektarlık alanda yapacağı dönüşüm için çalışmalarına başladı.



Örnekköy'de 18 hektar alanda kentsel dönüşüm başlıyor Uzundere'de ilk binayı yıkarak kentsel dönüşüme başlayan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Ömekköy'de 18 hektarlık alanda yapacağı dönüşüm için çalışmalarına başladı. Bölge halkına projeyi tanıtacak olan Büyükşehir, uzlaşma görüşmelerinin ardından ilk binayı yıkacak.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında başladığı ve Ekim 2012'de Bakanlar Kurulu kararı ile resmen onaylanan "Karşıyaka Örnekköy Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde 3 yıllık çalışmalarının ardından ilk adımı attı. 

Dönüşüm faaliyetleri çerçevesinde kentsel tasarım ve mimari projeleri, imar hakları ile dağıtım modelini ve ölçüm tespitleri büyük oranda tamamlayan Büyükşehir, Ömekköy'de önümüzdeki hafta tanıtım yapacak ve çalışmaları halka sunacak. Bölgede geçtiğimiz yıllarda kurulan ofisle birlikte görüşmeler devam edecek. Büyük oranda uzlaşmanın ardından ilk bina yıkılarak inşaat çalışmaları başlayacak. Ön fizibilite raporu geçtiğimiz aylarda hazırlanan ve kentsel tasarım ile planlama çalışmaları bitirilen proje ilk olarak kamuoyuna tanıtılarak, hak sahipleri ile konut/işyeri sözleşmesi imzalanacak. Karşıyaka ilçesinin batısında Örnekköy Deresi, kuzeyinde 7442 Sokak, doğusunda Baş Pehlivan Karaali Caddesi ve güneyinde 7505 ve 7414 sokaklar ile sınırlanan, Örnekköy Mahallesi'nin bir kısmını içeren yaklaşık 18 hektar büyüklüğündeki alanda toplam bin 500 konut yenilenecek. 



Eş zamanlı devam ediyor


Toplamda 4 bin 700 hektarlık alanda yürütüleln çalışmalarında Örnekköy 6. durak olacak. Büyükşehir kadifekale ve Uzundere'yle birlikte Ege Mahallesi, Bayraklı, Aktepe-Emrez'de kentsel dönüşüm faaliyetlerine hızla devam ediyor. 


Habertürk Egeli


Geri Dön