19 / 04 / 2024

İzmir Örnekköy'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

İzmir Örnekköy'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Örnekköy'deki 18 hektarlık alan için hazırladığı projesini görücüye çıkardı. Proje için vatandaşlar ile görüşmelere başlandı.



Kentsel dönüşüm çarpık yapılaşma nedeniyle 2004'ten bugüne Türkiye’nin gündeminde. İzmir’de de bu konuda çalışmalar yürütülüyor. Kadifekale'den başlayarak Uzundere'de, Aktepe-Emrez'de ve Bayraklı'da birçok deneyimler kazanan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, son olarak Örnekköy'deki mal sahipleriyle görüşme trafiğini başlattı.


 


18 hektarlık alanda üretilecek bağımsız birim sayısı yaklaşık 3.000 adet olarak belirtendi. Alan bütününde yaya erişim aksları güçlendirilerek, taşıtlar İçin yaklaşık 30 bin metrekare açık ve kapalı otopark alanları tasarlandı. Alanın kuzeyinde, yaklaşık 4 bin 200 metrekare kapalı alanlı, iki katlı kapalı pazar yeri ve ana yaya akstan kesişiminde konumlandırılan yeni futbol sahası, seyirciler için tribün ve spor tesis binası ile bütün olarak ele alındı. 3 bin 500 metrekare kapalı alanlı spor tesisi binası düğün salonu olarak da kullanılabilecek şekilde planlanırken, mevcut ilkokulun bulunduğu alan eğitim kampüsü olarak yeniden tasarlandı.



Yeni Akit


Geri Dön