28 / 03 / 2024

İzmir Örnekköy’deki Romanlara kooperatif müjdesi!

İzmir Örnekköy’deki Romanlara kooperatif müjdesi!

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Örnekköy’deki Roman vatandaşlarla buluştu. Akpınar toplantıda, Romanların yaşam standartlarını geliştirmeye yönelik projelerini anlattı.



Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Örnekköy’deki Roman vatandaşlarla bir araya geldi. Romanların istihdam sorununu çözmek için ‘kooperatif’ müjdesi veren Akpınar, “Roman kardeşlerimiz, kendileri üretecekler, kendileri kazanacaklar” dedi.  Toplantıda, Romanların yaşam standartlarını geliştirmeye yönelik projeler anlatıldı, eksikler masaya yatırıldı. En önemli sorunların başında gelen eğitim ve istihdam için yapılması gerekenler konuşuldu. Başkan Akpınar, Roman vatandaşların istihdam sorununu çözmek amacıyla kooperatif kuracaklarının müjdesini verdi.


Model oluşturulacak


Darıcılık, hasırcılık ve hizmet alanlarında faaliyet göstermesi amaçlanan kooperatifte, Romanların birlikte üreteceği ve birlikte kazanacağı ekonomik model oluşturulacak. Kooperatif, çeşitli ulusal ve uluslararası hibe programları ile desteklenecek. Başkan Akpınar, “Kooperatifi oluşturduğumuzda, istihdamı büyük oranda çözmüş olacağız. Bunun güvencesi de biz olacağız” dedi.  


Milliyet


Geri Dön