25 / 04 / 2024

İzmir Otogarı'nda doluluk yüzde 100'e yaklaştı!

İzmir Otogarı'nda doluluk yüzde 100'e yaklaştı!

İzmir Otogarı 'nda bayram yoğunluğu yaşanıyor. Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen bazı vatandaşlar memleketlerini ziyarete giderken, bazıları da yazlık bölgelere yolculuk etmeyi tercih ediyor, otogarda doluluk yüzde 100'e yaklaştı




İzmir Otogarı'nda bayram yoğunluğu yaşanıyor. Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen bazı vatandaşlar memleketlerini ziyarete giderken, bazıları da yazlık bölgelere yolculuk etmeyi tercih ediyor. Otobüs firmaları yetkilileri bu durumdan memnun olduklarını fakat otobüsle yolculuk oranının her sene daha da düştüğünü belirtti. 

İZOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Cenk Dolunay, "Tatil süresinin uzun olması sebebi ile vatandaşlarımızın otobüs taşımacılığına yoğun ilgisi bulunmaktadır. Bu ilgiyle doğru orantılı olarak bayrama az bir süre kala doluluk oranı yüzde 100'e yaklaşmış durumda. Bayram döneminde İZOTAŞ'tan günde ortalama 3 binin üzerinde aracın giriş-çıkış yapmasını beklemekteyiz. Bunun yanı sıra günde 150 bin yolcumuz terminal tesislerimizde ağırlanmaktadır" diye konuştu. 

Dönüşlerin başlayacağı 31 Temmuz-3 Ağustos tarihlerinde de aynı oranda yoğunluk olmasını tahmin ettiklerini belirten Dolunay, "Vatandaşlarımızın bu yoğunluktan etkilenmemesi için ek seferlerle açılacak. Bilet temini hususundaki sıkıntıları belli ölçüde giderilecek. Ek seferler firmalara gelen talepler doğrultusunda birkaç gün önceden açılabilecek. Bu bağlamda yolcularımızın terminalimiz dışından hareket edecek olan korsan taşımacılara itibar göstermemesi hususunu önemle belirtmek isterim. İZOTAŞ olarak vatandaşlarımızın yoğunluktan etkilenmemesi için güvenlik dahil tüm önlemleri almış bulunmaktayız. Bayram süresince tüm birimlerimiz ile kaliteli hizmet anlayışımızdan ödün vermeden vatandaşlarımızın taleplerini, şikayet ve isteklerini anında değerlendirme çabası içerisinde olacağız" dedi.



Yeni Asır




Geri Dön