19 / 04 / 2024

İzmir Park AVM 500 kişiye istihdam sağlayacak!

İzmir Park AVM 500 kişiye istihdam sağlayacak!

İZMİRLİ yatırımcı Savranoğlu Group tarafından 60 milyon dolara mal olan ilk yerel alışveriş merkezi İzmir Park, kapılarını 23 Ocak'ta ziyaretçilerine açacak. AVM 500 kişilik istihdam sağlayacak..



İZMİRLİ yatırımcı Savranoğlu Group tarafından 60 milyon dolara malolan ilk yerel alışveriş merkezi  İzmir  Park, kapılarını 23 Ocak'ta ziyaretçilerine açacak. 500 kişilik istihdam sağlayacak olan kentin ilk yerel AVM'si çevre dostu ve enerji verimliliği en üst düzeyde tasarlandı.


İzmir Park AVM'de düzenlenen basın toplantısına Savranoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sina Savranoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Abdullah Sadık Savranoğlu, M. Murat Savranoğlu, Proje Yöneticisi Murat Erman, Retal Vision Genel Müdürü Dr. Şükrü Aslanyürek ile AVM Müdürü Fulya Doğan Gülsün katıldı. Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Üyesi M. Murat Savranoğlu, 32 bin metrekarelik bir alana kurulan AVM'nin içindeki toplam ticari alanın 13 bin metrekareden fazla olduğunu ifade etti. Savranoğlu, "AVM sektörü istihdam açısından oldukça etkili olan bir alan. İzmirpark'ın bulunduğu Yağhaneler'in ulaşım lokasyonunu da göz önüne aldığımızda buraya bir AVM yakışacağına karar verdik. Tamamen kendi özkaynaklarımızla inşa ettiğimiz ilk ve tek yerel AVM olan İzmirpark'ta 500 kişiye iş imkanı sunulacağı gibi, ilk LEED sertifikalı AVM olarak da bir başarıya imza atacak" dedi.


AYDA 500 BİN ZİYARETÇİ 500 ARAÇ

Ayda 500 bin ziyaretçiyi hedeflediklerini kaydeden Savranoğlu, "Bu sayıyı baz alarak otopark kapasitemizi de 500 araç olarak planladık. Bunlara ek olarak AVM'nin en önemli özelliklerinden biri de çevre dostu yeşil binalarla ilgili standartları belirleyen LEED sertifikası adayı olması. Geniş teras alanlarıyla ziyaretçilere ferah bir atmosfer sunmayı hedefleyen İzmir Park 400 metrekarelik özel cam çatı tasarımı ile gün ışığının maksimum oranda alışveriş merkezine girmesine olanak vererek yüzde 50'ye yakın enerji tasarrufu sağlanacak. İlkbahar ve sonbaharda ise başka hiç bir enerjiye ihtiyacımız olmayacak. Bunun yatırım maliyetleri çok daha fazla olmasına karşın sürdürülebilir bir yapı için bu maliyetleri göze alıp sistemi kurduk" dedi. 


Hürriyet Ege


Geri Dön