19 / 04 / 2024

İzmir Paşa Konağı'nda restorasyon çalışmaları başladı!

İzmir Paşa Konağı'nda restorasyon çalışmaları başladı!

2011 yılında İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki eski Paşa Konağı binasını Milli Savunma Bakanlığı'ndan alan Katip Çelebi Üniversitesi, binanın restore çalışmalarını başlattı ve binaya tabelasını astı.




2011 yılında  İzmir  Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki eski Paşa Konağı binasını Milli Savunma Bakanlığı'ndan alan Katip Çelebi Üniversitesi, binanın restore çalışmalarını başlattı ve binaya tabelasını astı.


2011 yılında İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki eski Paşa Konağı binası, Milli Savunma Bakanlığı tarafından Katip Çelebi Üniversitesi'ne devredilmişti. Bir dönem Ege Ordusu ve İzmir'deki NATO birlikleri komutanlarının lojman olarak da kullandığı binanın onarılma çalışmaları başladı.


Yapılan ihalenin ardından restore çalışmaları büyük bir özveriyle devam eden binalardan 2 bin 800 metrekarelik alanı kaplayan askeri hastaneye ve 1000 metrekarelik alanı olan Komutan Evi'ne Katip Çelebi Üniversitesi tabelası geçtiğimiz hafta asıldı. Üniversite'nin rektörlük ve idari binası olarak kullanacağı binaya bayramdan sonra geçeceği öğrenilirken restore çalışmaları için toplam 10 milyon 600 bin lira harcanıyor.


Binaların üniversiteye tahsisinde büyük destek veren Milli Savunma eski Bakanı Vecdi Gönül'e Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan teşekkür etmişti.



Yenigün




Geri Dön