26 / 04 / 2024

İzmir Port Alaçatı'daki Antmare Butik Otel hizmete girdi!

İzmir Port Alaçatı'daki Antmare Butik Otel hizmete girdi!

Çeşme, Port Alaçatı'da yapılan 1 kilometrelik kanalın çevresinde yer alan 35 odalı Antmare Butik Otel 10 milyon dolarlık yatırımla hizmete girdi. Toplam 3 bin 750 metrekare alana inşa edilen otelin yatırımcısı Ant Yapı



Çeşme'de yapılan Port Alaçatı, İstanbulluların merakla beklediği kanal projesi için ipucu niteliğinde. Projenin merkezi 10 kilometre olarak planlanan kanal. Bunun 1 kilometrelik bölümünün yapılarak etrafında konut, marina ve otelin yerleştirildiği projenin toplam maliyeti 500 milyon euro.

İzmirli,  İstanbullu'nun merakla beklediği 'Kanal İstanbul'dan önce Çeşme Alaçatı mevkiinde iddialı bir kanal projesiyle tanıştı. Kanal İstanbul'un aksine, büyük bir şehir kurma iddiasında olmayan ama, butik bir yerleşim ağı yaratılan proje, dünyada da sayısı son derece az olan marina-kent çalışmalarından biri. Alaçatı Belediyesi'nin 2 milyon metrekareyi kapsayacak şekilde geliştirdiği Port Alaçatı isimli projenin merkezinde 10 kilometrelik bir kanal yer alıyor. Bunun 1 kilometrelik bölümünün yapıldığı projede yer alması tasarlanan konut sayısı ise 1.000. Hayatını kaybeden ünlü Fransız mimar François Spoerry'nin imzasını taşıyan projede şu ana kadar 150 konutluk Sahil ve Yamaç Evleri'nin yanı sıra iki butik otel ve bir marinaya hayat verildi.
Projenin merkezini oluşturan kanalın yanı sıra butik otele de hayat veren Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, kanalın taşıdığı öneme değindi. Projeyi özel kılan en önemli unsurlardan biri olarak denizin doldurulması yöntemiyle değil, toprakta kanallar açılarak yapılması yöntemini gösteren Okay, şöyle konuştu: "Toprakta kanallar açılarak, denizin kara içine alınmasını ve bu sayede 10 kilometrelik bir sahil yaratılmasını planladık."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın seçim öncesi dile getirdiği kanal projeleri üzerine artık Türkiyede kanal yapmanın zor bir iş olmadığını belirten Okay,  "Kanalı açmaktan çok bürokrasiyle uğraştık. Türkiyenin marka ülkeler ligine çıkabilmesi için bu tür ataklara ihtiyacı var" diye konuştu.

10 kilometrelik sahil
Şu ana kadar proje dahilinde 22 bin 500 metrekarelik alan inşa ettiklerini belirten Okay, projenin en son adımı olan Antmare Butik Otel'in geçtiğimiz günlerde tamamlanarak hizmete girdiğine dikkat çekti. Okay, bu son halkanın yatırım bedelini 10 milyon dolar olarak bildirdi. Alaçatı'nın yöresel mimariden esinlenilenilerek tasarlandığının altını çizen Okay, 3 bin 750 metrekarelik alanda inşa edilen ve projeye ait marinanın girişinde yer alan otelde sekizi tek, 27'si çift kişilik olmak üzere 35 odanın yer aldığını kaydetti. Okay'ın altını çizdiği bir diğer noktada projenin konumu oldu. Okay, 18 ayda tamamlanan otelin 'Alaçatı Sörf Merkezi'ne son derece yakın bir mesafede yer aldığını belirtti.

Alaçatı bölgesi artık lüks konut anlamında çok farklı bir yere sahip olduğun kaydeden Okay, Bölge, gelecekte gerçekleştirilmesi planlanan golf sahaları ile de çok daha değerli hale gelecek. Aynı zamanda termal imkanlara da sahip olduğu için, gelecekte sağlık turizmine de yönelik yeni otel yatırımları düşünmekteyiz diye konuştu.

OTEL
- 3 bin 750 metrekare alanda inşa edildi.
- Alaçatı'nın yöresel mimarisinden esinlenildi.
- Butik oteldeki oda sayısı sadece 35.
- Yatırım maliyeti 10 milyon dolar.
- Spa ve sağlık merkezinin yanı sıra kış bahçelerine de yer verildi.

MARİNA
- 500 tekne bağlanabiliyor.

KANAL
- 1 kilometelik uzunluğa sahip.
- Genişliği 80, derinliği 4 metre.

KONUT
- Projede yer alan konut sayısı 1.000 olarak planlandı.
- Şu ana kadar yapılan konut ise 150'yi buldu.
- 'Sahil Evleri' ismi verilen 75 konut tam sahilde bulunuyor.
- 'Yamaç Evleri' adı verilen diğer 75 konut ise sahilin yukarı bölümünde yer alıyor.

MARİNA KENT PROJESİNİN FRANSIZLAR ARASINDAKİ DEVRİ
Port Alaçatı, dünyada da sayısı son derece az olan bir marina-kent projesi. Port Alaçatının konsepti, ünlü Fransız mimar François Spoerry imzasını taşıyor. Güney Fransanın en ilgi çekici yerleşimlerinden biri olan Port Grimaud projesinin Alaçatıya uyarlaması olan projenin planlaması, Spoerry hayatını kaybetmeden önce, 1999 yılında yapıldı. Projenin master planının sorumluluğu şimdi, uzun yıllar Spoerry ile birlikte çalışan mimar Xavier Bohla ait.
Port Alaçatı, Alaçatının günümüze kadar korunmuş otantik Alaçatı mimari öğelerinin modern bir estetik yorumla birleşmesi sonucu ortaya çıktı. Port Alaçatı, Fransa'da Port Grimaud projesinin yaratıcısı François Spoerrynin ölümünden sonra projeyi devralan Xavier Bohlun yanısıra  İzmir  merkezli Ayyapı ve İstanbul merkezli Ozan Mimarlık tarafından ortaklaşa olarak gerçekleştiriliyor. 


Geri Dön