27 / 04 / 2024

İzmir Princess Otel tahliye edildi

İzmir Princess Otel tahliye edildi

İzmir Princess Otel'in anahtarları icra müdürüne teslim edildi, avukatlar ve ekspertiz uzmanları oteldeki eşyaların keşif işlemini yaptı



Yargıtay'ın geçen yıl kasım ayında aldığı karara rağmen boşaltılamayan Princess Otel'in tahliyesine başlandı. 11. İcra Müdürlüğü kanalıyla son olarak 15 Haziran'a kadar verilen süreye rağmen tahliye edilemeyen Princess Otel'in anahtarları teslim alındı. Balçova Termal AŞ'nin avukatlarıyla birlikte otele gelen 11. İcra Müdür Yardımcısı Duran Bulut, anahtarları otelin güvenlik görevlisinden aldı.

1 Temmuz'da Princess Otel'in Özkanlar AŞ tarafından insansız olarak teslim edilmesini bekleyen Balçova Termal AŞ'nin avukatları, 5 gün bekledikten sonra harekete geçti. Balçova Termal AŞ'ye avukatlık hizmeti veren Yatar Hukuk Bürosu avukatları Hatice Aslan Atabay ve Güzin Öztürk Teke, 11. İcra Müdür Yardımcısı Duran Bulut ile otele geldi. Tutanak düzenleyen Duran Bulut, Princess Otel'in Genel Müdürü Uygar Çengel'i çağırttı. Duran Bulut ve avukatlar ile Genel Müdür Uygar Çengel arasında tartışma yaşandı. Çengel, avukatlarının gelmesi için süre istedi, ardından tesise Princess Otel'in avukatları Tarcan Ülük ve Hüseyin Pehlivan geldi.

Duran Bulut, tesisin anahtarlarını istedi. Bir güvenlik görevlisi, otelin tüm odalarını açabilen master anahtar ile tesisin birimlerine ait anahlarları getirerek Bulut'a teslim etti. Anahtarları çantasına koyan Bulut, Princess Otel
Genel Müdürü Uygar Çengel'e yediemin zaptını imzalattı. Bulut, daha sonra avukatlar ve ekspertiz uzmanları eşliğinde oteldeki eşyaların keşif işlemini gerçekleştirdi. Sayımı yapılacak eşyaların yediemin deposuna gönderileceği belirtildi.

Yönetim kadrosu da dahil olmak üzere tamamen boşaltılarak teslim alınan Princess Otel'in güvenliği de Balçova Termal ve Turizm AŞ tarafından sağlanmaya başladı. Balçova Termal Tesisleri'nde çalışan 2 güvenlik görevlisi Princess Otel'e gelerek tüm giriş, çıkışları kontrol altına aldı. (AA)


 


Geri Dön