26 / 04 / 2024

İzmir Princess Oteli ihaleye çıkarılacak

İzmir Princess Oteli ihaleye çıkarılacak

Balçova Princess Otel'in sahibi Serdar Değirmenci, otelin yeni işletmecisinin belirlenmesi amacıyla en kısa sürede ihaleye çıkılacağını belirterek, "İhale şartnamesini şirket yönetim kurulu kabul etti, otelin kesin tesliminden sonra ihaleye çıkılacak" ded



Serdar Değirmenci, otelin dün teslim alınma işleminin başladığını, eşyaların boşaltımının devam ettiğini söyledi. İhale sürecinin otelin teslim alınmasıyla başladığını belirten Değirmenci, şu bilgileri verdi: "Otelin anahtarları dün teslim edildi, şimdi Özkanlar Turizm AŞ'ye ait eşyaların sayımı ve değerlendirilmesi devam ediyor. Giriş ve çıkışları kontrol altına aldık. Teslimi, kesin kabulü bittikten sonra ihaleye çıkılacak. Şirket yönetim kurulu ihale şartnamesini hazırladı. Gerekli yasal prosedürler tamamlandıktan sonra ihale işlemini gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 2 ay içerisinde ihaleyi gerçekleştirmiş oluruz."

Balçova Termal AŞ şirketi avukatı Mehmet Yatar ise İcra Müdürlüğü elemanlarının eşyaların sayım ve değerlendirmesini yaptığını, hafta sonuna kadar bu işlemlerin tamamlanmasının beklendiğini söyledi. Otelin odalarının tek tek videoya kaydedildiğini, daha sonra sayım ve tutanak tespitlerinin yapıldığını, profesyonel ekspertiz şirketinden destek alındığını belirten Yatar, şöyle konuştu: "Tek tek odaları videoya kayıt ediyoruz, önce kaydını yapıyoruz, sayılıyor, tutanaklara geçiyor. Hem görüntülü, hem yazılı kayıt yapıyoruz. Her oda için ayrı ayrı, üstelik profesyonel ekspertiz şirketi tarafından yapılıyor.

Bundan sonra bu eşyaları ya yeddi emine teslim edeceğiz ya da otelde satışını talep edeceğiz. Otelde Özkanlar şirketine ait yaklaşık 15-20 kişilik bir ekip sökümleri gerçekleştiriyor. İcra ekipleri orada olduğu sürece isterlerse şirket ekipleri de söktükleri eşyaları kendileri alabilirler, ancak icra ekipleri oradan ayrılmadan bu eşyaları almaları söz konusu. Otel şu anda yasal olarak tahliye edilmiş durumda, icra ekipleri izin verirse Özkanlar şirketi ekipleri içeri girebilir. Hafta sonunda kadar otelin kesin teslimini alabiliriz. Büyük ihtimalle şirket ekipleri eşyalarını hafta sonuna kadar teslim alıp gidecekler." Mehmet Yatar, elektrik, su, termal sayaçların kayıt altına alınacağını, Mart ayından sonraki kiraların ve diğer alacakların ayrı bir konu olduğunu, bu alacaklarla ilgili daha sonra durum değerlendirmesi yapılacağını söyledi.

Özkanlar Turizm ile bazı davaların devam ettiğini belirten Yatar, 2005 yılı sonrasında kira alacakları olmadığını, öncesinde açılan davaların devam ettiğini vurguladı. Kira farklarından kaynaklanan alacaklar olduğunu, bunun bedelini mahkemenin belirleyeceğini kaydeden Yatar, "Zor bir süreci başarıyla aştığımızı düşünüyoruz. Özellikle Sayın Valimiz Cahit Kıraç'ın yaklaşımı her iki tarafın da zararın önlenmesine yönelik çabanın göstergesiydi, kamu yararı öncelikti, gösterdiği tavır, duruş tam bir devlet adamı tavrıydı. Şirket yönetim kurulu üyeleri de her destek oldular" dedi. (AA)


Geri Dön