23 / 04 / 2024

İzmir Rahmanlar Barajı'nın inşaatı 2018'de tamam!

İzmir Rahmanlar Barajı'nın inşaatı 2018'de tamam!

DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, İzmir'de bulunan 4 projenin inşaat alanlarını gezdi. Eker, yetkililerden çalışmalar ve projelerin inşaat aşamaları hakkında bilgi aldı.



DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, İzmir'deki projelerde incelemelerde bulundu. "Kaybedecek vaktimiz yok" diyen Eker, Bayındır Ergenli Barajı projesinin inşaatı hakkında bilgi aldı. 


Baraj sahasını gezen Eker, daha sonra Ödemiş Aktaş ve Rahmanlar Baraj Şantiyelerine geçen DSİ 2. Bölge Müdürü; dolguda kullanılan kaya malzemelerin ocağına da gitti.


Eker, projeler hakkında "Ödemiş'in içme suyu ihtiyacını da karşılayacağı için Rahmanlar Barajı'nın bölge halkı için ayrı bir önem taşıyor. Barajın fiziki gerçekleşme oranı şu anda yüzde 70 seviyelerinde. Ödemiş'e her yıl 9 milyon 360 bin m3 içme suyu verecek ve 14.940 dekar tarım arazisini sulayacak projeyi önümüzdeki yıl tamamlamayı hedefliyoruz. Aktaş barajı ise bitmek üzere. 15 bin 800 dekar araziyi sulayacak barajda ağustos ayı sonunda su tutmaya başlayacağız" şeklinde konuştu.


Beydağ Barajı Sulama Projesi şantiyesini gezen Eker, çalışmaları ve sulama inşaatı hakkında bilgi sahibi oldu. 196 bin dekarlık dev projenin 120 bin dekarlık kısmının tamamlandığını söyleyen Eker, ''İzmirli çiftçi bizden bir an önce su bekliyor. Bu nedenle kaybedecek vaktimiz yok. Projelerimiz hızla ilerlemeli ve planlanan zamanda bitirilmeli'' ifadelerini kullandı.



Yenigün


Geri Dön