27 / 04 / 2024

İzmir Rönesans Optimum AVM'nin inşaatı mühürlendi!

İzmir Rönesans Optimum AVM'nin inşaatı mühürlendi!

İzmir'in Gaziemir İlçesi'nde iki yıl önce yapımına başlanan Türkiye'nin en büyük outlet ve eğlence merkezi Rönesans Optimum AVM'nin inşaatı mühürlendi. Kaçak bölümleri bulunan Optimum'a 200 bin lira ceza kesildi



200 milyon dolarlık Optimum Outlet ve Eğlence Merkezi'nin iki yıl önce başlayan inşaatına yine işlem yapıldı. 150 bin metrekarelik inşaatın 2012 yılında tamamlanması hedeflenmişti.

Yasal süreç başladı

Gaziemir Belediyesi Başkan Vekili Yılmaz Ağırtaş, "Binanın bazı bölümleri projeye uygun değil. Binanın yüksekliği de projedekinden daha fazla. Bu nedenle kaçak olduğu tespit edildi. Önce inşaatı yapan firmaya tebliğ ettik ardından yaklaşık 200 bin liralık para cezası keserek inşaatı mühürledik. Yasal süreç başladı. Firma, fazla yapılarını yıkacak, yüksekliği projedeki haline getirecek. Ondan sonra gelip bize başvuracak. Denetim sonrası kaçak yapıların giderildiğini görürsek, mühürü çözeriz" dedi.

Yıkılmaz, intihar etmişti

Optimum AVM'nin inşaatını yapan İstanbul merkezli EGF Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seçkin Yıkılmaz, Gaziemir'deki evinde intihar etmiş, ölü bulunmuştu. Yıkılmaz, "Burada hayatıma son veriyorum, beni affedin" yazılı bir de not bırakmıştı. Yapılan araştırmada, EGF İnşaat ortağı 39 yaşındaki Seçkin Yıkılmaz'ın, inşaatın zamanında bitmemesi nedeniyle bunalıma girdiği, bu yüzden canına kıydığı sonucuna varılmıştı.
Gazeteparc


Geri Dön