25 / 04 / 2024

İzmir Sanat Sokağı'ndaki alt yapı çalışmaları ne durumda?

İzmir Sanat Sokağı'ndaki alt yapı çalışmaları ne durumda?

İzmir'in Urla İlçesi'nde bulunan Sanat Sokağı'nda bir süre önce alt yapı çalışmaları başladı. Bölge vatandaşları çalışmalar kapsamında kazılan çukurlar yüzünden zorluk yaşadıklarını belirtti.




İzmir'in Urla İlçesi'nde bulunan Sanat Sokağı, alt yapı çalışmaları nedeniyle adeta şantiyeye döndü. Kazılan çukurlar yüzünden esnaf ve vatandaşlar zorluk yaşıyor. Kurulan tahta köprülerden geçmeye çalışan vatandaşlar, cambazlık yapıyor.


Urla'da 1800'lü yıllarda Fardi sokaki (geniş sokak) olan adı, 1922'den sonra Zafer Caddesi'ne dönüştürülen 2010 yılında da Sanat Sokağı denilen cadde. son günlerde 'çukur sokağı' olarak anılıyor.  İzmir  Valliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı bir yıl önce Sanat Sokağı, Zafer Caddesi ve Cephe Sağlamlaştırma Yapım İşi Projesi'ni hayata geçirdi.


Önce cephelerde sağlamlaştırma yapıldı ardından da iki ay önce alt yapı için cadde boydan boya kazıldı. Sanat Sokağı'ndaki esnaf bir türlü bitmeyen çalışmalar yüzünden kara kara düşünüyor. Bakkala, manava, terziye, eczaneye çukurlar nedeniyle müşteriler giremiyor. Kira bedelini ödemekte zorlanan esnaf kapatmamak için direniyor. Esnaf, 'Ne olacak bizim halimiz? Bu iş ne zaman başlar ne zaman biter? Çekleri, senetleri kiraları ödüyemiyoruz" sözleriyle isyan ediyor. Vatandaş sokaktan geçmek için adeta tahtadan kurulan derme çatma köprülerde sekerek cambazlık yapıyor. Yaz sıcağında yoldan kalkan toz nefes aldırmıyor.



Yeni Asır


Geri Dön