25 / 04 / 2024

İzmir Seferihisar'da 6 arazi satışa çıkarıldı!

İzmir Seferihisar'da 6 arazi satışa çıkarıldı!

İl Özel İdaresi’nin mallarının Hazine’ye devredilmesine karşı çıkarak “İzmir’in mallarını ham yaptırmam” diyen Kocaoğlu, Seferihisar’daki satışlara sessiz kaldı. AK Partili Hamit Nişancı, “Seferihisar’ın tamamı ham yapıldı” dedi.



Kapatılan İl Özel İdaresi'nin mallarının Hazine'ye devredilmesine "Ben İzmir'in mallarını kimseye ham yaptırmam" diyerek karşı çıkan ve kampanya başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Seferihisar" sessizliği yaşıyor. Kocaoğlu'nun ilçede büyük bölümü deniz kıyısında yer alan 6 araziyi satışa çıkaran Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'le ilgili tek bir söz bile söylememesi şaşkınlık yarattı. 


Değeri 300 milyonu buluyor 


AK Parti İlçe Başkanı ve Belediye eski Başkanı Hamit Nişancı, "Kocaoğlu, Seferihisar'a bir baksın. Koskoca Seferihisar'ın tamamı ham yapıldı. Bu satılacak malların parasıyla yeni baştan bir ilçe kurulur" dedi. Soyer'in satışa çıkardığı arazilere 300 milyon lira ile belediye bütçesinin 7 katı büyüklüğünde bir değer biçilirken bu arazilerin en baştaki alıcılarının da hali hazırda üzerlerindeki tesisleri işleten kişi ve kuruluşlar olduğu belirtildi. Başkan Soyer'in satış listesinde ailesi tarafından işletilen Güneş Turizm'e ait Teos Tatil Köyü de yer alıyor. 


Liste oldukça zengin 


Soyer'in satış listesinin başında, Club Resort Atlantis yer alıyor. Antalya merkezli Neptün Oteller Zinciri'ne bağlı denize sıfır oteli, şu anda Onur Air'in sahibi Cankut Bagana'nın aile bireyleri işletiyor. Listenin ikinci sırasında ise 5 yıldızlı Euphoria Aegean Resort 6 Spa yer alıyor. Otelin mülkünün bu kez kullanıcıya geçişine imkan sağlanacak satışta, otelin sahibinin ise Çeçen asıllı İsmail Pepiev olması dikkat çekiyor. Geçen aylarda otelin karşısındaki adayı şirkete 1 milyon 350 bin liraya satan belediyenin, bu kez otelin bulunduğu alanı satacak olması da dikkat çekici. Soyer'in satış girişimi büyük tepki çekerken Başkan Aziz Kocaoğlu'ndan tek bir açıklama gelmemesi dikkat çekti. "Kocaoğlu, Seferihisar'a bir baksın. Koskoca Seferihisar'ın tamamı ham yapıldı" diyen AK Parti İlçe Başkanı Hamit Nişancı, "Bu arazilere değer biçilen 300 milyon lirayla yeni baştan bir ilçe kurulabilir. Biz ilçe halkının hakkı olan bu gayrimenkullerin satılmaması için gerekli tüm hukuki girişimleri yapacağız" dedi. METİN BURMALI 


Küçük Akkum Plajı'nı satmıyor 


Soyer'in ilçede heryeri satarken belediyeye ait Küçük Akkum Plajı'nı satışa çıkarmamasının da ilginç olduğunu savunan Hamit Nişancı, "Burayı CHP'li bir belediye meclis üyesi işletiyor. Bütün her yeri satarken Küçük Akkum Plajı'nın satışını neden yapmamış onun cevabını CHP'li meclis üyeleri versin" dedi. İlçede şu ana kadar 70 milyon liralık yer satıldığını ifade eden Nişancı, "Hala neredeyse 60 milyon liraya yaklaşan borç var. Matematiğini artık siz yapın" diye konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön