19 / 04 / 2024

İzmir Seferihisar'da 7.5 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

İzmir Seferihisar'da 7.5 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

İzmir Seferihisar Belediye Başkanlığı, Sığacık Akkum mevkiinde bulunan 2 arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsaların toplam bedeli 7 milyon 559 bin TL olarak belirlendi.



İzmir Seferihisar Belediye Başkanlığı, Sığacık Akkum mevkiinde bulunan 2 arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsaların toplam bedeli 7 milyon 559 bin TL olarak belirlendi.


TAŞINMAZ MAL SATILACAKTIR

Seferihisar Belediye Başkanlığından:


İli                                  :  İzmir

İlçesi                             :  Seferihisar

Kurum                           :  Seferihisar Belediye Başkanlığı

İşin Adı/Konusu/Cinsi  :  Taşınmaz mal satılacaktır.

İhale Tarihi ve Saati      :  1 sıra nolu ihale 10/02/2016 Saat: 10:30  

2 sıra nolu ihale 10/02/2016 Saat: 11.15

İhale Usulü                   :  2886 sayılı Kanunun 36.maddesine göre 37 - 43. maddelerinde belirtilen Kapalı Teklif Usulü

 

TAŞINMAZ MAL SATILACAKTIR


İhale Sıra No:1

Mahallesi ve Mevkii:Sığacık Akkum

Ada:1297

Parsel:1

Yüzölçümü (m2):9.019,70

Muhammen Bedeli (TL.):4.509.000,00.TL.(Dörtmilyon Beşyüzdokuzbin türklirası)

Geçici teminat Miktarı (%3 oranında) TL: 135.270,00 TL (Yüzotuzbeş Binikiyüz Yetmiş türklirası)

Açıklama (varsa): 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planında Ticari Aktivite alanıdır.

İhale tarihi:10/02/2016

İhale Saati:10.30



İhale Sıra No:2

Mahallesi ve Mevkii:Sığacık Akkum

Ada:1296

Parsel:1

Yüzölçümü (m2):6.108,50

Muhammen Bedeli (TL.):3.050.000,00.TL. (Üçmilyonellibin türklirası)

Geçici teminat Miktarı (%3 oranında) TL: 91.500,00 TL (doksan bir bin beş yüz lira)

Açıklama (varsa): 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planında Günübirlik Tesis alanıdır.

İhale tarihi: 10/02/2016

İhale Saati: 11.15


Gayrimenkullerin toplam bedeli 7 milyon 559 bin TL


Satış işlemi KDV kanunun 17/4 - r maddesi kapsamında yapılacaktır.


Madde 1. Mülkiyeti Belediyemize ait yukarıda niteliği belirtilen taşınmazların her biri 2886 sayılı Kanunun 36. maddesine göre 37 - 43. Maddelerinde belirtilen şekilde Kapalı Teklif Usulü ile iki ayrı ihalede satılacaktır.

Madde 2. Taşınmazların bedeli %50’si peşin, kalan %50’si aylık 9 (dokuz) eşit taksitte tahsil edilecektir. Satış bedelinin tamamı ödenmeden tapuda ferağ verilmeyecektir.

Madde 3. İhale kapsamındaki taşınmazlara ilişkin tapu ve imar bilgileri aşağıda verilmiştir.

Mülkiyeti Belediyemize ait taşınmazlar imar planı sınırları içinde ve 3194 sayılı İmar Kanunu hükümlerine göre uygulama görmüştür.

1 - İhale Sıra numaralı taşınmazın imar durumu:

İmar Durumu: 3. Derece Arkeolojik Sit alanı içinde olup 1297 ada 1 parsel 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planında Ticari Aktivite alanıdır. Ticari alanında E: 0,30 Hmax: 6,50 mt= (2 kat)

Taşınmaz üzerinde herhangi bir yapı ile ticari değer taşıyan meyveli meyvesiz ağaçlar ve ürün bulunmamaktadır.

2 - İhale Sıra numaralı taşınmazın imar durumu:

İmar Durumu: 3. Derece Arkeolojik Sit alanı içinde olup, 1296 ada 1 parsel 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planında Günübirlik Tesis alanıdır. Günübirlik Tesis yapılması durumunda E: 0,05 H: 4,50 mt= (1 kat)

Taşınmaz üzerinde herhangi bir yapı ile ticari değer taşıyan meyveli meyvesiz ağaçlar ve ürün bulunmamaktadır.

Madde 4. İhaleler yukarıda belirtilen gün ve saatlerde her bir taşınmaz için ayrı olmak üzere Seferihisar Belediyesi Belediye Başkanlığı Encümen huzurunda yapılacaktır. Komisyon gerekçesini kararda belirtmek üzere ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

Madde 5. Postayla yapılacak başvurular için adresimiz Seferihisar Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü Camikebir Mahallesi 52/1 Sok. No. 14 Seferihisar/İZMİR’dir.

Madde 6. Telgraf veya faksla yapılacak müracaatla ve postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.

Madde 7. “SON TEKLİFLER İHALEDE HAZIR BULUNAN İSTEKLİLERDEN’’ alınacağı için isteklilerin ihalede hazır bulunmaları gerekmektedir.

Madde 8. İhaleye katılabilmek için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir;

2886 sayılı Kanunun 36.maddesine göre usulüne göre hazırlanmış,

a) Dış Zarf

b) İç Zarf

c) Teklif Mektubu (Şartname ekinde Belediyece verilecek örneğe uygun)

d) Kanuni ikametgah sahibi olmak (İkametgah ilmühaberi/yerleşim yeri belgesi/adres beyanı)

e) Nüfus sureti (gerçek kişiler için)

f) Şartname alındı makbuzu

g) Başkası adına ihaleye katılacaklar için usulüne uygun olarak düzenlenmiş noter tasdikli vekaletname

h) Tüzel Kişiler ihaleye katılacaksa, Ticaret ve Sanayi Odasından veya ilgili Esnaf ve Sanatkarlar Odasından kayıtlı olduğunu gösteren ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış belge

i) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi

j) Tüzel kişi olması halinde, İlgilisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevleri belirtilen son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,

k) Tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş yetki belgesi.

Madde 9. İhaleye ilişkin şartname ve ekleri Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünde mesai saatleri dahilinde ücretsiz görülebilir ve 100 TL karşılığında temin edilebilir; ihaleye katılacakların şartname bedelini yatırmaları zorunludur.

Madde 10. İsteklilerin; ihaleye katılabilmek için belirtilen belgeler, belediyeden temin edecekleri şartname ve şartname ekleri ile birlikte ihale dosyalarını 10/02/2016 tarih ve saat: 10.20’e kadar Seferihisar Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim etmeleri zorunludur.

İlan olunur.




Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Gayrimenkul satışlarıyla meşhur Seferihisar Belediyesi, bu alandaki "icraatlarına" bir yenisini ekledi. Talibi çıkmayan iki arsayı almak isteyenlere yarısı peşin, yarısı 9 taksit kolaylığı getirildi!

Seferihisar Belediyesi, Tunç Soyer'in başkanlığı döneminde muhammen bedeli 75 milyon lirayı bulan 26 gayrimenkulü satarak adeta bu alanda rekor kırarken, şimdi de "taksitle arazi satışına" başladı. Belediyenin yaklaşık bedeli 10 milyon 700 bin lirayı bulan taşınmazların satışı ihalesinin kapalı teklif usulü ile 23 Aralık 2015'te yapıldı. Bu ihale belediyenin resmi internet sitesinde de duyuruldu. Sığacık Ekmeksiz Plajı yakınındaki arsalar için ayrı ayrı ihalelere çıkıldı. 3. derece arkeolojik sit alanı olan arsaların 4 milyon 500 bin lira değerindeki 9 bin metrekarelik bölümü, imar planlarında ticari aktivite alanı olarak kayıtlı iken, 6 bin 100 metrekarelik, 3 milyon 50 bin lira muhammen bedelli arsanın ise günübirlik tesis alanı olarak imarı bulunuyor. Seferihisar Belediyesi'nin Sığacık Plajı'nın arkasındaki talip çıkmayan arazilerle ilgili bu kez taksitli satış kararı çıktı. Belediye, elde kalan arazileri yeniden satışa çıkardı. Arazilerin muhammen bedelinde indirime gidilmezken teklifi verecekler için ödeme kolaylığı yoluna gitti. Yeni ihalede arazilere yüzde 50'si peşin, kalan yüzde 50'si 9 aylık taksitle tahsil edilecek. Satış bedelinin tamamı ödenmeden tapu devredilmeyecek. Yeni ihaleler, 10 Şubat 2016 tarihinde, saat 10.20 ve 11.15'te gerçekleşecek. Satışı doğrulayan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, prosedürün bu şekilde işlediğini söyledi. 


OTELİNİ SATACAK MI? 

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı ve ilçenin önceki belediye başkanı Hamit Nişancı, satışlara yönelik eleştirilerini sürdürdü. Belediyenin gayrımenkul satışına yönelik daha önce de sert ifadeler kullanan Nişancı, "Artık bütün mallar bitse de kurtulsak. O vazgeçmiyor hala. Bugün sorsan Seferihisar Belediyesi'nin kasasında hala para yoktur. Hep borçları bahane ediyorlar. Yine satışa çıkıyorsa, takdiri artık  İzmir  halkının. Söylenecek bir şey yok. İhalelerin iptali için dava açacağız. Bürokrasi ağır işliyor. Satışları durdurmak için elimizden geleni yapıyoruz. Meclis kararı olunca ve arazi üzerine haciz ipotek yoksa satışlar gerçekleşiyor. Milletin sabrının sınırını zorlamaya çalışıyorlar. Bu konuda karar Seferihisar halkının. Görüldüğü üzere bu parti meselesi değil. Şahısların uygulama meselesi. Tüm Seferihisar halkının gözü önünde satışlar yapılıyor. Başkan, kendi otelini ne zaman satacak merak ediyoruz" diye konuştu. 


Sabah



Geri Dön