25 / 04 / 2024

İzmir Şehit Fethi Sekin Parkı açıldı!

İzmir Şehit Fethi Sekin Parkı açıldı!

Bayraklı Adliyesi'ne düzenlenen terör saldırısında kahramanca çarpışarak şehit düşen polis memuru Fethi Sekin’in adı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı’da 40 dönüm alan üzerine kurduğu parkta ölümsüzleşti




Bayraklı Adliyesi'ne düzenlenen terör saldırısında kahramanca çarpışarak şehit düşen polis memuru Fethi Sekin’in adı, Bayraklı’da 40 dönüm alan üzerine kurulan parkta ölümsüzleşti. Ayrıca Bayraklı Adliyesi'nin bulunduğu caddeye “Şehit Fethi Sekin”, Adliye girişinin yer aldığı sokağa da “Şehit Musa Can” isimleri verildi. Törene CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da katıldı.


Törende duygu dolu bir konuşma yapan şehidin babası Mehmet Zeki Sekin, “Onun bedeni şu an aramızda değil ama İzmir'e bahar geldiğinde,  İzmir'in dağlarında çiçek açtığında onun kokusunu duyacağım.  Sizler de duyacaksınız.  Ama o hainler bu kokuyu duyamayacaklar” dedi. 


İzmir ve İzmirliler, 5 Ocak 2017 günü  İzmir  Adliyesi önüne bomba yüklü araçla gelen teröristleri önlemek için canını ortaya koyan ve çatışmaya girerek olası bir katliamı önleyen Kahraman Polis Fethi Sekin’i unutmadı. Şehit polisin adı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı’da 40 dönüm alan üzerinde kurduğu parkta ölümsüzleşti.  Şehit Polis Fethi Sekin Parkı,  Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle hizmete girdi. Park açılışı öncesi İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda, Bayraklı Adliyesi’nin bulunduğu İslam Kerimov Caddesi’ne “Şehit Polis Fethi Sekin”, Şehit Polis Fethi Sekin Caddesi’nin hemen güneyinde yer alan, Adliye girişinin bulunduğu 1586/1 Sokak’a da yine aynı saldırıda şehit olan “Şehit Musa Can” ismi verildi. Şehit Polis Fethi Sekin Caddesi’nin devamı olan 288/2 Sokak ise İslam Kerimov Caddesi olarak adlandırıldı.


Kahraman Şehit Fethi Sekin Parkı'nın açılışına Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru,  İzmir milletvekilleri Murat Bakan, Atilla Sertel, Tacettin Bayır ve Hamza Dağ, İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, şehitlerin ailesi ve yakınları, meslek odaları ve derneklerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Şehit Fethi Sekin'in teröristlerle çarpışma anının gösterildiği film, İzmirliler tarafından dakikalarca alkışlandı.





Başkan Kocaoğlu’na teşekkür

Törende konuşan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ise şunları söyledi: “Toprakları ancak o toprakların kahraman evlatlarının kanları vatan yapabilir. 5 Ocak 2017 günü kahraman polis memuru Fethi Sekin hainlere ve piyonların sahiplerine çok büyük bir ders verdi. Kahramanca tabancasıyla koştu. Şehit polisimiz bütün Türkiye'nin kalbinde çok büyük bir yer etti. Bugün eğer biz bu kentte ve Türkiye'nin bir çok yerinde huzur içinde yaşıyorsak, bu Fethi Sekin ve onun arkadaşları sayesindedir. Ona sahip çıkan tüm İzmirliler'e teşekkür ediyorum. İsminin İzmir Adliye Sarayı’na verilmesi konusunda da çalışmalar devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi büyük bir duyarlılık gösterdi. Şehidimizin şehit düştüğü caddeye ismini verdi. Adliye önüne heykelini dikmek için yarışma düzenlendi. Yine Bayraklı'da bu güzel parka ismini verdi. Bu nedenle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ediyorum.”


Bu park İzmir’e çok yakıştı

Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 10 milyon liraya mal ettiği, 4 etap halinde projelendiren Şehit Polis Fethi Sekin Parkı’nın parkın içerisinde ‘Park İzmir’, ‘Park İzmir Kaykay’, ‘Park İzmir Çocuk’ ve ‘Park İzmir Çamlık’ bölümleri bulunuyor. İzmir’in yeni parkı, yapılan ışık düzenlemeleri ile geceleri de ayrı bir görünüme bürünüyor.


Şehit Fethi Sekin Parkı’nda mevsim değişikliklerine göre farklı renk ve koku özelliklerine sahip olan gravilya, çınar, mabet ağacı, sığla ve meşe gibi büyüdükçe anıt ağaç formuna ulaşabilecek ağaçlar ile sedir, çam, pembe çiçekli akasya, ıhlamur, palmiye türlerinde olmak üzere toplam 800 adet yer alıyor.


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin birçok noktasında hizmete sunduğu ücretsiz wi-fi erişimi ile usb şarj noktaları hizmeti, Şehit Fethi Sekin Parkı’nda da var. Güvenliğin kamera sistemiyle sağlandığı parkta, kendi kendini temizleyen akıllı WC de bulunuyor.


Heykeli de dikilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gösterdiği kahramanlıkla olası bir katliamı önleyen Fethi Sekin'in anısına, şehit düştüğü Adliye önünde bir de heykelini dikecek. Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla ulusal düzeyde bir heykel yarışması düzenliyor.



İzmir Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön