20 / 04 / 2024

İzmir Selçuk yatırıma doyacak!

İzmir Selçuk yatırıma doyacak!

Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, "Selçuk için düşünülen antik kanal, teleferik, İZBAN, Doğalgaz, hastane, karayollarının yaptığı çalışmalar gibi bir çok yatırımımız gerçekleştiği takdirde Selçuk İzmir ilçeleri içerisinde en fazla yatırım alan ilçe haline gelecektir" dedi.




Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, 2016 Aralık ayı toplantısında mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Bakıcı, "Selçuk için düşünülen antik kanal, teleferik, İZBAN, Doğalgaz, hastane, karayollarının yaptığı çalışmalar gibi bir çok yatırımımız gerçekleştiği takdirde Selçuk  İzmir  ilçeleri içerisinde en fazla yatırım alan ilçe haline gelecektir" dedi.


Mahalle muhtarların talepleriyle ilgili hazırlanan raporları inceleyen Bakıcı, Selçuk ilçe merkezi ve mahallelerinin muhtarlarından yıl içerisinde toplam 471 isteğin 375 tanesi fiilen sonuçlandığını belirterek, "19 talep diğer kurumların sorumluluğunda olduğundan kurumumuz tarafından yazılar yazılmış; 11 talep uygun bulunmamış, 66 talep ise çözüm için beklemede yer alıyor. Bekleyen başvuruların konuşları arasında arazi yolları, bank ve parke döşeme istemi ağırlık kazanıyor" dedi.


Muhtarların bekleyen talepleri arasında yer alan parke taş döşemeleriyle ilgili sorulan soruya cevap veren Başkan Bakıcı "Geçtiğimiz günlerde Torbalı Belediye Başkanımızla Ankara'ya gittik. Birçok konuda görüşmelerimiz oldu. Bu arada biliyorsunuz Selçuk'a kilit taş döşemesinde bazı gecikmeler oldu. Ankara'da alınan kararlardan birisi de tarım arazilerinin yapımı ve parke taş döşemesiyle ilgili belediyemize ihaleye çıkma yetkisi verilme konusu da vardı" dedi. Gerçekleşen  Ankara  ziyareti hakkında da geniş bilgi veren Bakıcı; "Ankara'da şöyle bir iddia var. Selçuk için düşünülen antik kanal, teleferik, İZBAN, Doğalgaz, hastane, karayollarının yaptığı çalışmalar gibi bir çok yatırımımız gerçekleştiği takdirde Selçuk İzmir ilçeleri içerisinde en fazla yatırım alan ilçe haline gelecektir" dedi.


TOKİ Selçuk'a geliyor


Kalkınmanın dinamiğinde en önemli unsurun ulaşım ve iletişim olduğunun altını çizen Başkan Bakıcı "Bu kanallar açık olduğu zaman o ilçenin gelişimi arzu edilen düzeyde sağlanmış olur. Şubat ayında Selçuk'ta doğal gaz çalışmalarına başlanacak. 126 Km'lik içme suyu isale hattı değişikliği yapılırken doğal gaz hattının döşenmesi daha ekonomik olacak. İZSU, İZBAN, TELEKOM ve TEDAŞ da bu çalışma içerisine girdiği takdirde 2017 yılında ve akabinde 2018'de bu işleri tamamlandığında çok ciddi bir çalışma yapılmış olacak. Hatta bu çalışma içerisinde kanal suyu ile yağmur suyunun ayrışmadığı alanları da dahil edersek Selçuk'un alt yapı çalışmaları tamamlanmış olacak" dedi.


Toplantı da Selçuk için toplu konut müjdesi de veren Başkan Bakıcı, konut maliyetinin yükselmesine neden olan Abuhayat Mevkii'ndeki arazi yerine hazineye ait yeni bir alanda karar kılındığını belirtti.


Fiziki değişim merkezde de başladı


Selçuk'ta inşaatı başlayan Kütüphane ve Etüt Merkezine Prof. Dr. İsmail Aka'nın adı verilecek. Eski meteoroloji müdürlüğü alanına ise yeni yılda Hükümet Konağı inşaatına başlanacak. Adalet Sarayı için de yer tahsisi çalışmaları sürüyor.



Yeni Asır


Geri Dön