19 / 04 / 2024

İzmir Selçuk'a yatırım yağacak!

İzmir Selçuk'a yatırım yağacak!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Hükümetimiz tarafından yapılan yatırımlarla Selçuk’ta yeni bir dönem başlayacak” diye konuştu




AK Parti  İzmir  Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Selçuk ilçesine yapılan kamu yatırımlarını anlatırken, "İlçeye kazandırılacak milyonlarca lira tutarındaki eserlerle Selçuk'un kaderi değişecek" dedi. Selçuk'ta partililerle buluşan, esnafı ziyaret eden ve belediyenin düzenlediği etkinliklere katılan Kaya, hükümet tarafından yapılan yatırımlarla Selçuk'ta yeni bir dönemin başlayacağının müjdesini verdi.


İZBAN açılışı 2017'de


Kaya, Selçuk'un İzmir ile hızlı bağlantısını sağlayacak İZBAN projesinde çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirtti. Selçuk'un kurtuluş günü olan 8 Eylül 2017 tarihinde İZBAN'ın hizmete gireceğini açıklayan Kaya, istasyonlar ve geçitler ile birlikte maliyeti 110 milyon lirayı bulan projenin tamamlanmasının ardından turizmin hareketleneceğini dile getirdi. Kaya, "Adnan Menderes Havalimanı'na inen bir turist, İZBAN vasıtasıyla Selçuk'a kolaylıkla ulaşabilecek. Güvenli ve konforlu bir ulaşım imkanı sağlanmış olacak" dedi.


Konforlu ısınma


İlçede doğalgaz kullanımının başlamasıyla birlikte kış aylarında ortaya çıkan hava kirliliğinin azalacağını, vatandaşların güvenli ve konforlu bir ısınma aracına kavuşacaklarını belirten Kaya, "2017 yılı içerisinde Selçuk'ta doğalgaz kullanımı başlayacak" diye konuştu.


Teleferikle Meryem Ana


Meryem Ana Tabiat Parkı Projesi'nin en önemli unsuru olan Teleferik Tesisi için çalışmaların sürdüğünü hatırlatan Milletvekili Kaya, teleferik, butik oteller ve hediyelik eşya dükkanlarını da içine alan projenin tamamlanmasıyla Selçuk'ta turizmin gelişeceğini söyledi. Proje tamamlandığında, Selçuk'tan teleferikle Meryem Ana'ya 10 dakikada ulaşılabileceğini belirten Kaya, "Meryem Ana Tabiat Parkı Gelişme Planı çerçevesinde, bölgede yürüyüş yolu düzenlemesi, giriş takı ve seyir terasları yapılıyor" dedi.


70 milyonluk yol


Kaya, yaklaşık 70 milyon lira maliyetli Selçuk-Belevi-Tire bölünmüş yol inşaatı için ihalenin tamamlandığını, yer tesliminin yapılarak inşaatın başlayacağının bilgisini verdi.

Selçuk'a yapılacak Hükümet Konağı için ihalenin tamamlandığını hatırlatan Kaya, 2017 Milli Eğitim Yatırım Programı'nda Selçuk için 1 ilkokul, 1 ortaokul ve meslek lisesine ek bina yapılması için ödenek ayrıldığını sözlerine ekledi. Doğal sit alanlarına ilişkin yeniden değerlendirme çalışmalarının da devam ettiğini belirten Kaya, "Gerçekleştirilecek yatırımlarla Selçuk bambaşka bir çehreye bürünecek" dedi.


MEGA PROJE: EFES ANTİK KANAL


AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir için hazırladığı 35 Proje'den birisi olan, Efes Antik Kanal Projesi'nde jeoteknik sondaj, deneme kazı çalışmalarının tamamlandığını, Taşkın Etüt Ön İnceleme Raporu'nun hazırlandığını, 2017 yılı içerisinde inşaata başlanacağını söyledi. Kaya, Başbakan Yıldırım'ın büyük önem verdiği projenin tamamlanmasıyla Efes'i ve Selçuk'u hak ettiği yere ulaştıracaklarını dile getirdi.

Efes Antik Kanal Projesi çerçevesinde Selçuk'un Pamucak sahilinde özel bir iskele oluşturulacağını ve yat limanı yapılacağını belirten Kaya, "Bu proje, Selçuk'un veya İzmir'in değil, Türkiye'nin mega projelerinden birisidir. Dünya çapında ses getirecek bir proje. Pamucak sahili ile Efes Antik Kenti'nin alt kapısı arasındaki kanalın temizlenmesinden sonra, milattan önceki dönemleri de anımsatacak tekneler, turistleri taşıyacak. Kanal çevresindeki alanlar da rekreasyon alanına dönüştürülecek. Projeyle birlikte turizm canlanacak, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Efes'e ve Selçuk ilçemize gelen turist sayısı büyük artış gösterecek" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön