27 / 04 / 2024

İzmir Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi kapatılacak mı?

İzmir Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi kapatılacak mı?

Göğüs Hastanesi'nde birleşme isyanı sürüyor, Yenişehir'deki Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin kapatılacağı söylentileri, polikliniğe başvuran hasta sayısının iki haftada 3 bin azalmasına neden oldu




Yenişehir'deki Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'yle birleştirilmesi kararına yönelik tepkiler dinmek bilmiyor. Dün de sendikalar ve bazı hastane çalışanları "Göğüs Hastanen kapatılıyor" pankartlarıyla Konak'ta davullu zurnalı eylem yaptı. Bu arada bu gelişmenin binlerce hastayı mağdur ettiği ortaya çıktı. Binlerce hastanın hastanenin kapatılacağını düşünerek başka hastanelere başvurduğu öğrenildi.


Hastanenin santrali kilitlendi

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin birleşmesi kararına içlerinde sağlık iş kolundaki sendikalar ve Tabip Odası'nın da bulunduğu çok sayıda kesimden tepki geldi. Sendika ve oda temsilcileri her gün hastane bahçesinde eylemlerini sürdürüyor. Bu eylemlere hastanede tedavi gören bazı hastalar da katılırken, ortaya çıkan bu tablo nedeniyle binlerce hasta da Göğüs Hastanesi yerine başka hastanelere gitmeye başladı.


Çağrıda bulundular

Göğüs Hastanesi yöneticileri Yeni Asır'a yaptığı açıklamada, polikliniğe başvuran hasta sayılarının iki haftada 3 bin kişi azaldığını belirterek, "Ne yazık ki hasta sayımızda yüzde 10'luk bir düşüş oldu. Hastanemizde günde 2 bin 800 hastamıza poliklinik hizmeti veriliyor. Bu gelişmeler yaşanınca ve basında hastanenin kapanacağı haberleri çıkınca bu sayı 2 bin 500'e düştü. Yakınlarımız bile bizi arayıp, 'Hastane kapatılmış, biz başka bir hastanaye gideceğiz' diyor. Bu yanlış algıyı değiştirmek lazım." diye konuştu. 


Eylemler sürüyor

Dün hastanenin kapatılacağını ifade eden sendikalar, Konak'ta davullu zurnalı bir eylem gerçekleştirdi. Göğüs Hastanesi'nden bazı çalışanların da katıldığı eylemde, 'Göğüs Hastanen kapatılıyor' yazılı pankartlar taşındı. Öte yandan HDP Meclis Grup Başkanvekili İdris Baluken, TBMM'de konuyla ilgili bir soru önergesi vererek, neden böyle bir uygulama yapılmak istendiğini sordu.



Yeni Asır


Geri Dön