28 / 03 / 2024

İzmir Ticaret Odası üyelerine imar yönetmeliği anlatıldı!

İzmir Ticaret Odası üyelerine imar yönetmeliği anlatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri tarafından İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen ve yaklaşık 300 sektör yetkilisinin katılımda bulunduğu toplantıda yeni yönetmeliğin getirdiği yeniliklerle ilgili bilgi verildi...



İmar yönetmeliği nedeniyle sıkıntı yaşayan İzmir'deki inşaat sektörü, 8 Eylül'de yürürlüğe giren Planlı Alanlar Tip îmar Yönetmeliği ile moral buldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri,  İzmir  Ticaret Odası'nda düzenlenen ve yaklaşık 300 sektör yetkilisinin katıldığı toplantıda yeni yönetmeliğin getirdiği yeniliklerle ilgili bilgi verdi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü Mesleki Düzenleme ve İzleme Daire Başkan Vekili Sevilay Armağan yeni yönetmeliği hazalarken inşaat sektörü lehine esnek tuttuklarım belirtti. Armağan, kamuya ait bir yaya veya taşıt yoluna cephe sağlanmadan yapı inşa edilemeyeceğini, parsel oluşturulamayacağını söyledi. Armağan, asansörlerin boyutlarının yönetmelikte belirlenenden düşük olamayacağım söyledi. Katı ve evsel atıkların aynştınlacağı sistemler öngördüklerini belirten Armağan, taban alanına çöp, baca arıtma gibi unsurları dahil etmediklerini açıkladı.



Yeni Asır


Geri Dön