24 / 04 / 2024

İzmir Tire 'de 280 konutun sahibi kura ile belirlendi!

İzmir Tire 'de 280 konutun sahibi kura ile belirlendi!

Tire Spor Salonu'ndaki kura çekilişi öncesi konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" diyerek, Türkiye'de dezavantajlı vatandaşlarımız için birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.




Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, Tire'de dar gelirli vatandaşlar için yaptırdığı 280 konutun sahibi kura ile belirlendi. 


Tire Spor Salonu'ndaki kura çekilişi öncesi konuşan AK Parti  İzmir  Milletvekili Nesrin Ulema, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" diyerek, Türkiye'de dezavantajlı vatandaşlarımız için birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. 

Bireyin mutlu olmasının topluma ve devletin kalkınmasına yansıyacağını ifade eden Ulema, konuşmasına şöyle devam etti: "11 yıldır birçok uygulamayı hayata geçirdik. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı icracı bakanlık yaptık. Bakanlığın 1,5 milyar olan bütçesini 2014 yılında 18 milyara yükselttik. Peki, bu rakam vatandaşlarımıza nasıl yansıdı? Bugüne kadar 1 milyon 250 bin engelli vatandaşımıza ve yaşlımıza ekonomik destek sağladık. 440 bin engellimizin ailesine evde bakım ücreti desteği sağlandı. Eşi vefat etmiş 250 bin kadına 2 ayda bir 500 liralık ödeme ayrıldı. Askere giden fakat askerliği öncesi ailesine bakmakla yükümlü olan gençlerimizin ailesine destek sağladık ve bu rakam son bilgilerle. 50 bini geçti." Türkiye'de mutlak yoksulluk oranının yüzde 30'dan yüzde 2,79'a düşürüldüğünü söyleyen Ulema "OECD verilerine göre Türkiye'nin gelir dağılımını en iyi iyileştiren ülkeler arasına girdiğini ve 2012 İnsani Gelişme Raporu'na göre, ülkem'te insani gelişmişlik endeksi açığını en iyi kapatan dokuzuncu ülke olduğunu söyledi." Ulema, "Sosyal devlet olmanın gerekleri ne ise üzerimize düşeni yaptık" dedi. Ulema, 2023 yılına kadar 100 bin konutu teslim eüneyi hedeflediklerini, bunlardan 40 bin konutun projelendirildiğini 18 bin konutun ise hak sahiplerine teslim edildiğini ifade ederek, 1+1 şeklinde planlanan konutların Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 2+1 şekline çevrildiğini kaydetti. Ulema "Bu kapsamda Tiremizde 280 hak sahibine teslim edilen konutların 67 metrekare ve 2+1 şeklinde hazırlandığını belirterek, hepinize yeni yuvanızda eşleriniz ve çocuklarınızla beraber sağlıklı, huzurlu yıllar geçirmenizi diler hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim" dedi. 


Törende gerçekleştirilen kura çekiminde ilk olarak 16 engelli kura çekti. 

Dairesine kavuşan engelli Olgun Saklı ev sahibi olduğuna inanamadığını ifade ederek duygularını dile getirdi. 


Ege'de Bugün


Geri Dön