29 / 03 / 2024

İzmir Torbalı Belediyesi’ne yeni hizmet binası!

İzmir Torbalı Belediyesi’ne yeni hizmet binası!

İzmir Torbalı Belediyesi’nce ihaleye çıkarılan, hem Osmanlı hem de modern Türk mimarisi ile dikkat çeken yeni hizmet binası projesi tanıtıldı.



İzmir’in en hızlı büyüyen ilçeleri arasında yer alan Torbalı’da mevcut belediye hizmet binası ihtiyaca cevap vermeyince yenisi için ihaleye çıkıldı. 12 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip binanın projesi için tanıtım toplantısı gerçekleşti.


Yeni hizmet binası tanıtım toplantısına AK Parti  İzmir  Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda basın mensubu katılım gösterdi.


Toplantıda konuşan Başkan Görmez, “Türkiye’nin en ciddi ekonomik değer üretimi yapan bölgelerinden bir tanesiyiz. 800’ü aşkın sanayi kuruluşumuz, muazzam bir tarımsal üretim potansiyelimiz var. Çok hızlı büyüyen yerlerin sorunları da çoğalıyor. Ekibimizle birlikte bu baş döndürücü gelişmeye ayak uydurmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ulaşımda, sağlıkta ve eğitimde yerel atağa kalktık. Son 3 yılda 4 bin yeni inşaat ruhsatı kestik. 20’den fazla okulumuzun inşaatı devam ediyor, Belevi-Kısık arasındaki duble yol çalışmamız hızla sürüyor. Kuşçuburun Otoban girişini geriye aldık. Kemalpaşa Kavşağı, Tariş Kavşağı, Bahçelievler KavşağıYeni hastanemizin önüne bir yaya geçidi yapıyoruz. Bu kadar hızlı gelişen dinamik bir ilçeye de modern bir belediye binası şart oldu. 35 yılı aşkın zamandır kullanılan mevcut belediye binası artık Torbalı’ya yakışmıyor. 2 yıldır üzerinde çalışmakta olduğumuz projede sona geldik. Torbalı Belediyesi Hizmet Binası bittiğinde, Torbalı Devlet Hastanesi’nden sonra ilçedeki en modern bina olacak. Yer seçimimiz de son derece isabetli oldu. Hem şehir merkezimize hem de İzmir-Aydın otoyoluna yakın. Bize bu hususta destek olan, İller Bankası’ndan kredi desteği sağlayan Başbakan’ımız sayın Binali Yıldırım’a ve her adımımızda yanımızda hissettiğimiz İzmir Milletvekilimiz Sayın Mahmut Atilla Kaya’ya teşekkür ediyorum. 135 projemiz var. Bitenler, devam edenler, proje aşamasında olanlardan biri de belediye hizmet binasıydı. Meydanlar serisi devam ediyor, parklar, yollar, yeni caddeler, sosyal eğitim merkezleri, alt geçitler..Özetle Torbalı yeniden inşa ediliyor'' ifadelerimi kullandı.




Milliyet


Geri Dön