19 / 04 / 2024

İzmir Torbalı gayrimenkul sektöründe yükselişe geçti!

İzmir Torbalı gayrimenkul sektöründe yükselişe geçti!

İnşaat sektöründe yerel anlamda değişiklik yaşandığından bahseden Murat Ferman, yerleşim alanlarının İzmir Torbalı Mahallesi'ne doğru hızla kaydığına dikkatleri çekti. Ferman Tepeköy'de emlak ve gayrimenkul alım-satımının yavaşladığını belirtti.



Hızla artan nüfusla birlikle inşaat ve gayrimenkul piyasasının ihtiyacı gittikçe artıyor. Nüfus artışıyla birlikte Tepeköy merkezi noktalarının ikamet alanları da neredeyse tamamen dolmuş durumda. Konu ile ilgili tespitlerini dile getiren Ferman Emlak işletmecisi Murat Ferman, "Torbalı'daki inşaat ve gayrimenkul piyasası. Tepeköy'den 10 kat daha fazla. Tepeköy'de emlak ve gayrimenkul alım-satımı çok yavaşlamış durumda. Torbalı büyük yükselişe geçti. Bundan dolayı son 3 yılda fiyatlar 2 kat arttı. Bu gidişle artmaya da devam edecek. Bu artışı durduracak tek şey faiz oranlarının düşmesidir. Faizlerin düşürülmesi de 1 ay içinde hayata geçirilecek diye tahmin ediyorum. Emlak ve gayrimenkul ile ilgili atılım yapmak isteyenler bu fırsatı kaçırmasınlar" dedi. 


TORBALI GELİŞMELİ 

Torbalı'nın inşaat alanında kesinlikle gelişmek /orunda olduğunu dile getiren Ferman," Tepeköy merkez artık yeterince gelişti. Merkezi noktalardaki imar alanlarının tükenmesiyle birlikte trafik ve park alanı da ayrı bir sıkıntı haline geldi. Bunların hepsi bir yana. Torbalı kentsel olarak da avrı bir gelişme gösteriyor. Çünkü, büyük bir devlet hastanesi açılıyor. Adliye binası yine Torbalı'da hizmet veriyor. En önemlisi de otobandan Torbalı'ya çevre yolu yapılması planlanıyor. Bunlar bir araya gelince Torbalı'da emlak ve gayrimenkulün gelişmesi kaçınılmaz oluyor. Faizler düştüğünde Torbalı'dan mülk edinmeyi kaçırmamak gerekli. Çünkü Torbalı'da ki gelişim ivme kazandı" 


Erdem AYDEMİR/Torbalı Ege Gazetesi


Geri Dön