18 / 04 / 2024

İzmir Torbalı'da ev ve arsa talebi arttı!

İzmir Torbalı'da ev ve arsa talebi arttı!

İzmir Torbalı'da 15 yıldır Fatih Emlak olarak faaliyet gösteren Hasan Sak, emlak sektöründe adından sıkça söz ettiriyor. Sak, İzmir Torbalı'da ev ve arsa talebinin arttığını belirtti.



İzmir'in en çok gelişim gösteren ilçelerinden birisi olan Torbalı'ya her yıl yüzlerce insan göç ediyor. Yaklaşık bir 10 yıl önce 40 bin olan nüfusu yünümüzde 150 bin'e ulaştı. İlçenin en çok gelir kaynaklarından birisi inşaat sektörü. Hızla gelişen sektör ilçede uygun fiyatlı evlerin sayısını arttırıyor. Ancak ilçenin gelir düzeyinin yüksek olması nedeniyle dışarıdan gelen vatandaşlara ev fiyatları oldukça yüksek geliyor. Ancak yatırım yapmak isteyen vatandaşlarında en çok tercih ettiği araç emlak olarak göze çarpıyor. Torbalı'da 15 yıldır Katili Emlak olarak hizmet veren firma emlak sektöründe adından sıkça söz ettiriyor, Kısa sürede emlak sektörü üzerine kendisini geliştiren Sak, Ertuğrul Mahallesinde müşterilerine hizmet veriyor. Hasan Sak. Torbalı halkına ev. dükkan, arsa, tarla, bahçe alım satım ve kiralama konularında yardımcı oluyor. Kısa sürede sektörün önemli kuruluşları arasına giren Fatih Emlak Torbalı halkının güvenini kazandı. 


İZMİR'DE EN ÇOK TORBALI TERCİH EDİLİYOR

Emlaçılık kolay bir meslek haline geldiği için çok fazla tercih edilmeye başlandığını ifade eden Fatih Emlak firmasının sahibi Hasan Sak. "Ben bu işe sevdiğini için girdim. 15 yıldır mesleğimi severek yapıyorum. Aynı zamanda Torbalı halkına da yardımcı oluyorum. Torbalı halkından talep çok fazla. Şehir dışı ve yurtdışından da çok fazla talep sören bir firmayız. İnşaat sektöründeki son yıllardaki bu hızlı artış yeni binaların yapılmasına neden oldu. Alım ve salını işi her geçen gün anıyor. Torbalı'da her gün çok sayıda yeni bina yükseliyor Torbalı İzmir'de çok sayıda insanın ilgisini çekmeye başladı. İzmir'den insanlar yatırım için Torbalı'ya gelip ev ve arsa alıyorlar. Böyle olunca da talep çok fazla artıyor. Şehir hayatından sıkılan da kendisini Torbalı'nın doğal güzellikleri ile ünlü köylerine atıyor. Bizde gelen talebe en iyi şekilde karşılık verebilmek adına çaba sarf ediyoruz" şeklinde konuştu. 


KÖY EVLERİ YAZLIĞA DÖNÜŞÜYOR 

Torbalı Ege Gazetesi'ne emlak sektörü hakkında bilgi veren Sak, "Torbalı'da emlak satışları konusunda büyük bir hareketliliği olmasına rağmen daha önce köy statüsünde olan ve şu anda mahalleye dönüşen yerlerde durum tam tersine işliyor. Torbalı'nın Köyden mahalleye dönen yerlerinde neredeyse hiçbir ev satışı olmuyor. Torbalı'nın bu uzak noktalarında sadece arsa satışları ve kiralamaları yapılıyor. Bulunduğu bölgelere göre değişkenlik gösteren fiyatlar ise oldukça ilgi çekici. Şehir merkezine yakın köylerde metresi 50 ila 100 lira arsında değişen tarla fiyatları bulunurken şehir merkezine ıızak ve işlenme derecesi düşük olan noktalarda ise metresi 1 liraya bile arazi bulmak mümkün. Ancak buradaki hareketliliğin artacağı tahmin ediliyor. Bu durumun sebebi olarak ise vatandaşların anık köy evlerini satın alıp yazlık yapma modasının artması olarak gösteriliyor. Ancak bu alışlarda genellikle eski evler alınarak yeniden restore ediliyor" diye konuştu. 


Nurhan AYDEMİR/Torbalı Ege Gazetesi


Geri Dön