23 / 04 / 2024

İzmir Torbalı'daki inşaatlarda denetim arttı!

İzmir Torbalı'daki inşaatlarda denetim arttı!

İnşaat sektörünün yoğun faaliyet gösterdiği İzmir Torbalı'da inşaat sayısının hızla artması nedeniyle denetimler arttı. Torbalı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce inşaatlar tek tek denetleniyor.



İhracat performansıyla Türkiye'deki 63 ili geride bırakan  İzmir  Torbalı'da nüfus, durmaksızın artmaya devam ediyor. Türkiye'nin neredeyse her bölgesinden göç alan Torbalı, inşaat sektörünün de vazgeçilmezlerinden oldu. Büyük holdinglerin ve inşaat firmalarının uğrak mekânı haline gelen Torbalı'da, inşaat sayısının hızla artması nedeniyle Torbalı Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerce denetimler artırıldı. 


"YÖNETMELİĞE UYMAMAKTA ISRAR EDENLERE İDARİ YAPTIRIM UYGULUYORUZ" 

İnşaatlardaki denetimleri periyodik hale getirdiklerini ifade eden Zabıta Müdürü Salih Sarıdoğan, görülen eksikliklerin firma yetkililerine bildirildiğini, yasal uyarıların da daha önce yapıldığını ifade ederek, buna karşın bu uyarılan dikkate almayan firmalara ceza kestiklerini söyledi. Güvenlik ve çevre kirliliği konusundaki duyarlılıklarım bir kez daha yineleyen Torbalı Belediyesi Zabıta Müdürü Salih Sandoğan, 2016 yılı Ocak Ekim ayları arasında 40'a yakın inşaat firmasına 5326 sayılı kabahatler kanununa göre 219'ar lira para cezası kesildiğini açıkladı. Sarıdoğan, denetimlerin devam edeceğini de anlatarak, inşaat firmalarını güvenlik ve çevre kirliliği konusunda duyarlı olmaya davet etti.



Torbalı Ege Gazetesi


Geri Dön