25 / 04 / 2024

İzmir Üçyol-Üçkuyular metro çalışması devam ediyor

İzmir Üçyol-Üçkuyular metro çalışması devam ediyor

İzmir'de Üçyol-Üçkuyular hattında metro çalışmasını yürüten yüklenici firma Bozoğlu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çağlar Mesut Bozoğlu, metrodaki kazı çalışmasının durmadığını söyledi



Bozoğlu, inşaatın durduğu yönünde bazı iddialar ortaya atıldığını, bunun doğru olmadığını söyledi. Çalışmaların proje onaylarının beklenmesi nedeniyle yavaşladığını ifade eden Bozoğlu, şunları kaydetti: "Çalışmalar kesinlikle durmadı, devam ediyor. Ancak hızlı bir çalışma yapamıyoruz. Ağustos ayında istasyonlara başlayabilmemiz için belediyeye projeleri verdik. Projelerde işin daha hızlı yürümesi yönünde belediyenin istediği düzeltmeleri yaptık. Onların onayını bekliyoruz. Bu bürokratik bir süreç, ne zaman sonuçlanır bilemiyoruz. Ancak biz projesiz bir şey yapamayız. Şu anda rölantideyiz. Tüm ekibimiz projeyi bekliyor. Geldiği zaman çalışmaya yeniden hız vereceğiz." Bozoğlu, projenin en zor aşaması olan tünellerde çalışmaların tamamlandığını, yeni projelerle istasyonların da tamamlanarak inşaatın sona ereceğini kaydetti.

"Durdu" iddiaları

Öte yandan projeyi yürüten bazı taşeron şirket yetkilileriyse projenin durduğunu ileri sürdü. Yetkililer, projenin yüklenici firmanın tavrı nedeniyle 22 Haziran 2009 tarihinde fiilen durduğunu, tünellerin tamamlanamadığını, yağışların başlaması durumunda yarım kalan tünellerin risk oluşturacağını ileri sürdü. Yetkililer, belediyenin yasal durum nedeniyle projeyi şu anda feshedemeyeceğini de ileri sürdü.

Projenin İlahiyat Fakültesi ve Güzelyalı semtlerindeki şantiyelerinde çalışan işçiler de şu an bir çalışma yapılmadığını söyledi. Güzelyalı'daki şantiyede tünel içinde yer alan araç ve makinelerin yer üstüne çıkarıldığı, iş makinelerinin de park etmiş vaziyette beklediği gözlendi.  İzmir  Büyükşehir Belediyesinden henüz konuyla ilgili açıklama yapılmadı. (AA)


Geri Dön