19 / 04 / 2024

İzmir Üniversitesi Agora AVM'de mobilya sergisi düzenliyor!

İzmir Üniversitesi Agora AVM'de mobilya sergisi düzenliyor!

İzmir Üniversitesi İç mimarı ve Çevre Tasarımı Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri, Yrd. Doç. Dr. Işıl Duman ve Yüksek Mimar Aydın Özay'ın proje danışmanlığında Agora Alışveriş Merkezi'nde 16 tasarım ürünü sergileyecek.




Küçülen yaşam alanlarının aksine artan ihtiyaçlara gençlerin zevklerine uygun renklerde yanıt arayan  İzmir  Üniversitesi İç mimarı ve Çevre Tasarımı Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri, Yrd. Doç. Dr. Işıl Duman ve Yüksek Mimar Aydın Özay'ın proje danışmanlığında yürütülen Mobilya Tasarım Dersi kapsamında 34 öğrenci tarafından üretilen 16 tasarım ürünü 1-5 Haziran tarihleri arasında Agora Alışveriş Merkezi'nde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. 


Dolaba dönüşen ütü masası, tabure görünümlü ayakkabılık, konsol oyunlarına özel koltuk ve aynı zamanda oyuncak dolabı olan penguen koltuk gibi parçaların tasarımı için mobilya ustaları ile birlikte çalışan öğrencilerin içmimarinin uygulamasına yönelik önemli bir çalışmaya imza attığını vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Işıl Duman, "Gittikçe daralan alanlarda yeni nesil artık daha pratik ve az yer kaplayan, kendi kullanımlarına uygun mobilyalar görmek istiyor. Zaten çalışmamızın çıkış noktası da her öğrencinin kendi yaşam alanında bir sorun ve buna çözüm olabilecek bir mobilya tasarlamasıydı. O nedenle tasarımlarda gençlerin daha çok kullandığı neon renkler öne çıktı. Örneğin playstation koltuğu daha önce hiç düşünülmemiş bir tasarım.

 

Kendinden yola çıktığı için, kendi oyun oynarkenki hareketlerini analiz ederek ürettiği bu koltuğun patentini alması için de çalışacağız" dedi. Aynı zamanda içine çocuğunuzun oyuncaklarını sakladığınız penguen koltuğunuzu istediğiniz yere kolayca taşımak da mümkün, İzmir Üniversitesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından neon renklerde tasarlanan bu mobilyalar her evde kendine bir yer bulacağa benziyor. 


Haber Ekspres



Geri Dön