11 / 05 / 2024

İzmir Üniversitesi, çevre bilinci yüksek iç mimarlar yetiştiriyor!

İzmir Üniversitesi, çevre bilinci yüksek iç mimarlar yetiştiriyor!

Çevreye uyumlu mimari tasarımlar yapmak konusunda duyarlı öğrencileri sektöre kazandırmak için çaba sarf eden İzmir Üniversitesi İç Mimari ve Çevre Tasarımı bölümü akademisyenleri, öğrencileri ile birlikte BATIBETON'a konuk oldu.



İzmir Üniversitesi, İç Mimari ve Çevre Tasarımı bölümü öğrencilerinin çevreye uyumlu mimari tasarımlar yapmak konusunda duyarlı olması için eğitimlerini uzman görüşleri ve teknik geziler ile destekliyor. Öğr. Gör. Yrd. Doç. Dr. Işıl Yıldırım tarafından verilen Yapı Malzemeleri dersi kapsamında BATIBETON'a konuk olan ikinci sınıf öğrencileri, yapı malzemelerine ilişkin temel kavramlar ve genel terminoloji ile tanışmaları amacıyla, beton malzemesinin meslek pratiği ile olan ilişkilerini güncel yaşamda görme şansına sahip oldu. 


BATIBETON'da gezi 


1986 yılında inşaat sektörünün artan beton ihtiyacının karşılanması ve hazır beton bilincinin yayılması amacıyla ve yüzde 100 Türk Sermayesi ile kurulan BATIBETON fabrikası gezisi süresince öğrencilere, konusunda uzman kişiler tarafından çimento, beton üretimi, betonun çeşitleri ve uygulamasında dikkat edilecek hususların yanı sıra bilgisayar teknolojisinin beton test ve ulaştırma konularındaki kullanımına dair de bilgiler verildi. Malzeme seçiminin mimari tasarım sürecinin önemli bir safhası olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bir binanın yapımında kullanılan malzemeler o binanın fiziksel görünümünü olduğu bulunduğu çevreyi algısal olarak da etkilemektedir. Dolayısıyla öğrencileri teorik bilginin yanı sıra malzemeyle bire bir buluşturmak eğitimin önem bir parçasıdır" dedi. Yıldırım, bu amaçla diğer yapı malzemelerinden ahşap, metal ve cam gibi konularda da teknik geziler yapılacağını sözlerine ekledi. 




Yeni Ekonomi


Geri Dön