25 / 04 / 2024

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm projesi tanıtıldı!

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm projesi tanıtıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Uzundere'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinin tanıtımı yapıt...



Uzundere için hazırlanan kentsel dönüşüm projesini tanıtan  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Olumsuz propaganda yapanlara inanmayın, evinizi satmayın. Bizim sistemimizle uzlaşmayabilirsiniz. Ama bakanlığın sisteminde uzlaşmak zorundasınız. Aramızdaki en büyük fark bu" dedi Kentin farklı noktalarındaki kent yenileme çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı'nın ardından, Uzundere için hazırlanan dönüşüm ve gelişim projesini de tamamladı. Bölgeyi yeniden yapılandırması beklenen dönüşüm projesi, Başkan Aziz Kocaoğlu ve Sıtkı Kürüm tarafından vatandaşlara tanıtıldı. 


Tanıtım toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "O gün, bugündür. Kentin imarsız alanlarım, yeniden kurma günündeyiz. Park, futbol sahaları, yeşil alan ya da çocuk oyun alanları bu çağda ekmek su kadar ihtiyaç ama yer yok. Bu çalışmaları da 'ben yaptım oldu' mantığı ile değil, bilimi kullanarak yapıyoruz. Kentsel dönüşüm projelerinden Büyükşehir Belediyesi para kazanmaz. Tam tersine, biz size destek olmak istiyoruz. Kim bu göreve gelirse gelsin aynı şeyi yapacak" dedi. 


HİZMET ENGELLENİYOR 

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Bayraklı dönüşüm projesinin, AK Partililer tarafından yapılan propaganda ile vatandaşlara kötü tanıtıldığını öne süren Başkan Kocaoğlu, isim vermeden AK Parti îlçe Başkanı Ali Aslan'ı eleştirdi. 


Kocaoğlu, "Bayraklı'da sunum yaptığımızda yanıma gelip teşekkür eden arkadaş, sonrasında, vatandaşların belediye ile uzlaşmaması için basma röportajlar verdi. Bu yanlıştır. Yapılacak binaları cebimize koyup götürmeyeceğiz ki! Karabağlar'da da size böyle propaganda yapacaklar. Hizmeti engellemek siyaset değildir. Hizmet için buradayız. Siyaset, para kazanma mevkisi değildir. Bütün vatandaşlarımız karlı çıkacak. Siz, yapılacak binaları maliyet fiyatından alacaksınız. Müteahhitin satacağı fiyattan almayacaksınız. Kötülükten, dedikodudan, nifaktan, fitneden kimseye fayda gelmez. Projenin garantisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir" diye konuştu. 


ONLARI DA GÖRECEĞİZ Bazı vatandaşların, dönüşüm ile ilgili şahsi sorularını da yanıtlayan Başkan Kocaoğlu "Dönüşüm ofislerinde uzmanlardan birebir bilgi alın. İkna olmazsanız bana gelin. Aldanmak ve kandırılmak istemiyorsanız evinizi kimseye satmayın. Cennetçeşme'yi Bakardık kendi yetkisine aldı. Biz Uzundere, Aktepe- Emrez'de ne yapacağımızı, kimi nasıl ikna edeceğimizi ve ne hak vereceğimizi göstereceğiz. Onların da o bölgede nasıl çalışacaklarını göreceğiz. Bizim sistemimizle uzlaşmayabilirsiniz. Ama bakanlığın sisteminde uzlaşmak zorundasınız" dedi. 


Can Özlü/Habertürk Gazetesi


Geri Dön