25 / 04 / 2024

İzmir Uzundere Rekreasyon Alanı tamamlandı!

İzmir Uzundere Rekreasyon Alanı tamamlandı!

Karabağlar Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan ve kente yeni bir nefes getirecek “Uzundere Rekreasyon Alanı" yarın akşam (Cuma) Leman Sam konseri ile açılıyor.




Karabağlar Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan ve kente yeni bir nefes getirecek “Uzundere Rekreasyon Alanı" yarın akşam (Cuma) Leman Sam konseri ile açılıyor.


Karabağlar Belediyesi'nin tüm birimlerinin yoğun çalışmaları sonucunda Uzundere Rekreasyon Alanı tamamlandı. Rekreasyon alanındaki Nasrettin Hoca tematik binası ise uluslararası çocuk ve gençlik müzesine dönüştürülecek. Bir yıl sürecek çalışmalar sonunda alanında uzman kişilerin raporları doğrultusunda yapılacak müze için çalışmalara şimdiden başlandı. Türk Edebiyatının en önemli mizah ustalarından ve bilgelerinden biri olan Nasrettin Hoca'nın tematik binası bitirildiğinde İzmir, Avrupa standartlarında uluslararası bir müzeye kavuşmuş olacak. 


Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu,Uzundere rekreasyon alanında çalışmalar ve peyzaj düzenlemelerinin bitirildiğini söyledi. Uzundere Rekreasyon Alanı sayesinde kentin 230 bin metrekarelik bir yeşil alan kazanmış olacağını belirten Selvitopu, “Havuz ve kafeteryalar tamamlandı. Kütük ve Gemi binaların iç düzenlemeleri devam ediyor. Yakın zamanda bitirilmiş olacak. Oraya gelen insanlarımız uzun süre orada vakit geçirebilecek. Alanda çeşitli etkinliklerin yanı sıra her akşam müzikli su gösterisi yapılacak" dedi. Başkan Selvitopu ayrıca, bu projeyi rekreasyon alanının karşısına yapılacak olan ihale süreci devam eden “Gençlik Merkezi" ile taçlandıracaklarını da sözlerine ekledi. 


Uzundere Rekreasyon Alanı'nda ayrıca 2 bin kişilik amfi tiyatro, yüzme havuzları ve göletler bulunacak. Tematik park alanında ejderha, figürlü kaydıraklar, mantar kamelyalar, oyun alanında Tom & Jerry, Keloğlan, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler gibi çocukların çok sevdiği onlarca masal ve çizgi film kahramanları, fil, timsah, dino figürlü kaydıraklar, heykeller ve oyun grupları projenin en önemli ayrıntıları olarak dikkat çekiyor.


Hürriyet


Geri Dön