26 / 04 / 2024

İzmir Uzundere'de ihale zamanı!

İzmir Uzundere'de ihale zamanı!

Kentsel dönüşümde hız kesmeyen izmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir - Aydın - Çeşme otobanı yanındaki 32 hektarlık alanda gerçekleştireceği Uzundere Projesi için 8 Aralık'ta ihaleye çıkıyor.



KENT dönüşümünde 'uzlaşma ve yerinde dönüşüm' prensipleriyle hareket eden  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, 32 hektarlık alanı kapsayan Uzundere Projesi için uygulama proje ihalesine çıkıyor. Bugüne kadar bölge halkını bilgilendirme ve uzlaşma görüşmelerine büyük ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, 3 bin 500 konut ya da ticari yapıyı kapsayan tüm altyapı ve üstyapı uygulama projelerinin hazırlanması için 8 Aralık 2014'de ihale gerçekleştirecek.

 

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI 


İzmir-Aydın-Çeşme otobanı yanında bulunan Uzundere Mahallesi için hazırlanan ön projede; 149 bin metrekare konut alanı, 66 bin metrekare rekreasyon alanı, park alanları ve çocuk oyun alanları ile 10 bin metrekare alan da sosyal donatı alanı olarak ayrıldı. Alandaki tüm çalışmalar tamamlandı. Bir yandan da Uzundere İletişim Merkezinde hak sahipleri ile uzlaşma görüşmelerini sürdüren izmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarla "Konut/İş yeri sözleşmesi" imzalamaya devam ediyor. Yasa gereği dönüşüm alanından konut/işyeri teklif edilmeyen hak sahiplerine de belediyeye ait Uzundere toplu konutlarından konut tahsis işlemi yapılıyor. 


4700 HEKTARLIK DÖNÜŞÜM 


Büyükşehir Belediyesi, kent bütününde toplam 4 bin 700 hektarlık alanda kentsel dönüşüm çalışması yapıyor. Kadifekale'deki dönüşüm tamamlandı. Sağlıksız yapılar yıkılarak vatandaşların Uzundere'deki yeni ko' nutlara taşınması sağlandı. İzmir, 420 dönüm büyüklüğünde bir kent ormanına kavuştu. Yeşildere heyelan bölgesinde ise 153 yapıdan 152'sinin yıkımı tamamlandı. Kalan tek bina için hukuki sürecin bitmesi bekleniyor. 

Buradaki vatandaşlar da Uzundere'deki yeni konutlarına kavuştu. 


Gürçeşme heyelan bölgesinde yer alan 120 binanın tamamı yıkıldı. Boşaltılan alanın yeşil alan olarak kente kazandırılması için uygulama çalışmalarına başlandı. 

Çanakkale-İzmir Otoyolu ile Altınyol arasındaki Cengizhan, Fuat Edip Baksı ve Alparslan mahallelerinin büyük kısmını içeren 60 hektar büyüklüğündeki alana ilişkin planlama çalışmaları tamamlandı. Hak sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri sürüyor. 


Ege Mahallesi'niıı yaklaşık 7 hektarlık kısmından oluşan "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı" için vatandaşlarla konut/işyeri sözleşmesi imzalanmaya devam ediliyor. 

Ballıkuyu projesi için yapıların ölçüm çalışmaları tamamlandı. Vizyon ve kentsel tasarım çalışmaları devam ediyor. Gaziemir'in Aktepe ve Emrez bölgelerinde de 122 hektarlık alandaki yapıların ölçümü tamamlandı, kentsel vizyon ve kentsel tasarım çalışmaları devam ediyor. 

Örnekköy'de ise jeolojik etüdü onaylanan 18 hektar büyüklüğündeki alana ilişkin ön fizibilite raporu hazırlandı. Proje, önümüzdeki günlerde kamuoyuna tanıtılacak. 

Şu ana kadar neler yapıldı? 

Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alan sınırı, 2012'de yürürlüğe girdi. 


Uzundere Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından mülkiyet durumu, bina ve ölçüm tespitleri ile hak sahiplerinin belirlenmesi çalışmaları tamamlandı. 

Halkın bilgi sahibi olması ve proje hazırlığına katılabilmesi için, 23 Mart 2013 tarihinde bölgede bir "İletişim Merkezi" açıldı. Bilgilendirme toplantıları düzenlendi ve vatandaş talepleri değerlendirildi. Kentsel Tasarım, yerleşim planı ve 13 farklı tipte mimari avan proje hazırlanarak uzlaşma görüşmelerine başlandı. 


İzmir 9 Eylül


Geri Dön