26 / 04 / 2024

İzmir Valisi Toprak'tan ulaşım uyarısı!

İzmir Valisi Toprak'tan ulaşım uyarısı!

İzmir Valisi Mustafa Toprak yaptığı açıklamada, İzmir 'de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve vatandaşların hayatını kabusa çeviren aktarmalı ulaşım sistemiyle ilgili uyarıda bulundu.




Vali Mustafa Toprak, İzmir'de Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve vatandaşların hayatını kabusa çeviren aktarmalı ulaşım sistemiyle ilgili uyarıda bulundu. Kendilerine de şikayetler geldiğini belirten Toprak, okullar açılmadan önce durumun tekrar gözden geçirilerek, mağduriyet yaratan konularda düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti. 


Önlem alınması gerekiyor

Toprak, bu yeni ulaşım sisteminin Valilik talimatı olduğu yönünde söylentiler çıkarılmasına da sert tepki gösterdi. "Kimseyle polemiğe girmek istemiyorum ama İzmir'de yaygın kanaat şudur: Bu ilde olumlu olan işler varsa şunlara yazar. Olumsuz iş varsa Vali Toprak bu olumsuzluğu yapmıştır..." diyen Toprak, "Yeni ulaşım düzeninin bizim talimatımızla uygulandığını söylemek ne ahlaki, ne de kanunidir. Bu sistemin hayata geçirilmesinde benim hiçbir bilgim yoktur" dedi. 

Ulaşımla ilgili kendisine de şikayetler geldiğini belirten Toprak, "Büyükşehir sorumlu olduğu alanda düzenleme yapma hakkına sahip. Ancak düzenlemenin vatandaşın lehine sonuçlar doğurması gerekiyor. Bunu da ölçecek Büyükşehir Belediyesi'dir. Aktarma adı altındaki ulaşım planı tartışılıyor. Şüphesiz ki, belediye bir ilin ulaşımı ile ilgili aktarma projesi devreye soktuysa, onu en iyi şekilde araştırmalıydı. Yani sistemden vatandaşın mağdur olmayıp memnuniyetini sağlayacak şekilde planlanması gerekirdi" dedi. 

Ulaşım sisteminin deneme süreci nedeniyle yaz döneminde uygulamaya konulduğunun anlaşıldığını belirten Toprak, "Bize de planının devreye girmesiyle sıkıntılar yaşandığı ve okulların açılmasıyla bunun daha da artacağına yönelik şikayetler geliyor. Büyükşehir de getirmiş olduğu bu sistemin vatandaşa hizmet noktasında sıkıntı mı, çözüm mü getirdiği yolunda değerlendirme yapması ve uygulamayı yeniden gözden geçirmesi gerekiyor" dedi. 

Okulların açılmasıyla yaşanabilecek sıkıntıya değinen Toprak, "Büyükşehir'in sistemi an be an izleyerek vatandaş mağduriyetine yol açan konuları gidermesi gerekiyor. Eğer, bir karar aldılarsa bu karardan olumlu ya da olumsuz etkilenen alanlardaki sıkıntıları gidermeleri gerekiyor. Yani bir yerde bir sıkışıklık varsa, o zaman o hatlara daha fazla otobüs koymaları ya da saatleri uymuyorsa daha fazla katkı sağlamaları gerekiyor diye düşünüyorum" dedi. 



Yeni Asır


Geri Dön