23 / 04 / 2024

İzmir ve Manisa'ya dev şehir hastanesi geliyor!

İzmir ve Manisa'ya dev şehir hastanesi geliyor!

İzmir Bayraklı ve Manisa 'ya dev şehir hastanesi geliyor, 2 bin 60 yataklı Bayraklı Şehir Hastanesi ve 560 yataklı Manisa Şehir Hastanesi hizmete girdiğinde iki kentin sağlığına büyük katkı sağlayacak




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aralarında  İzmir  Bayraklı ve Manisa'nın bulunduğu '15 Şehir Hastanesi' projesini bugün İstanbul'da törenle imzalayacak. 2 bin 60 yataklı Bayraklı Şehir Hastanesi ve 560 yataklı Manisa Şehir Hastanesi, iki kentin sağlığına büyük katkı sağlayacak. 


Dal hastaneleri de var

Başbakan Erdoğan'ın katılacağı ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanı sıra Şehir Hastanesi Projesi imzalanacak olan 14 ilin milletvekilleri, yöneticileri ve temsilcilerinin de hazır bulunacağı imza töreni saat 14.00'te, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. 

14 ilde kamu-özel işbirliği ile gerçekleştirilecek 15 şehir hastanesinin toplam yatak kapasitesi 24 bin 405 olacak. Şehir hastaneleri kampuslerinde genel hastanelerin yanı sıra Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Ruh Sağlığı Hastanesi, Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi gibi dal hastaneleri bulunacak.


622 bin 829 bin m2 alan

Projesi imzalanacak hastaneler arasında Bayraklı Şehir Hastanesi de bulunuyor. Bayraklı Şehir Hastanesi'nin genel bölümünde 583, kadın doğum ve çocuk bölümünde 424, onkolojide 141, kalp damar hastalıklarınde 380, ruh sağlığında 132, fizik tedavi ve rehabilitasyonda 300, yüksek güvenlikli psikiyatri bölümünde 100 olmak üzere toplamda 2 bin 60 yatak bulunacak. Bayraklı Şehir Hastanesi 622 bin 829 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Manisa Şehir Hastanesi ise 560 yataklı olacak. 


Hangi hastaneler var?

Projesi imzalanacak olan şehir hastaneleri şunlar:  Adana  Şehir Hastanesi,  Ankara  Bilkent Şehir Hastanesi, Ankara Etlik Şehir Hastanesi, Elazığ Şehir Hastanesi, Gaziantep Şehir Hastanesi, İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi, Kayseri Şehir Hastanesi, Mersin Şehir Hastanesi, Yozgat Şehir Hastanesi, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi, Konya Şehir Hastanesi, Manisa Şehir Hastanesi, Bursa Şehir Hastanesi, Kocaeli Şehir Hastanesi, Isparta Şehir Hastanesi ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Binası.


Yeni Asır


Geri Dön