29 / 03 / 2024

İzmir Yeni Foça Semt Polikliniği'nin kapatılmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

İzmir Yeni Foça Semt Polikliniği'nin kapatılmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, İzmir Yeni Foça Semt Polikliniği'nin yılın bazı aylarında kapatılması yönündeki karara ilişkin soru önergesi hazırladı.



İzmir Yeni Foça Semt Polikliniği nin kapatılmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı!


CHP  İzmir  Milletvekili Ali Yiğit, İzmir Yeni Foça Semt Polikliniği'nin yılın bazı aylarında kapatılması yönündeki karara ilişkin soru önergesi hazırladı. Yiğit sorularının Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Yiğit önergesinde "Foça’daki eski belediye binası Foça Devlet Hastanesine bağlı semt polikliniği olarak hizmet vermesi amacıyla Foça Belediyesi tarafından tadilatı yapılmış ve Sağlık Bakanlığına devredilmiştir. Poliklinik 31 Ekim 2013 tarihinde törenle açılmış, ancak 23 Ağustos 2016 tarihinde kapatılmıştır. 


Ancak ilçedeki nüfus yoğunluğu ve devam eden turizm sezonu nedeniyle tekrar açılmış ve 1 Ekim 2016’ya kadar hizmet verip tekrar kapatılmıştır. Yetkililerden alınan bilgilere göre Yeni Foça Semt Polikliniği’nin nüfus artışına bağlı olarak sadece Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül olmak üzere 4 ay hizmet verip, geri kalan 8 ay kapalı kalmasına karar verilmiştir. Bu durum 25 bin nüfusun yaşadığı Yeni Foça’da sağlık açısından sorun oluşturmakta, genellikle orta yaş ve üstü vatandaşlarımızın ikamet ettiği ilçeden 25 kilometre mesafedeki Eski Foça Devlet Hastanesi’ne gidip gelinmesi, maddi manevi mağduriyet oluşturmaktadır." diyerek bu bağlamda 4 soru sordu.


Yiğit'in soruları


1. 2013 yılında açılan ve 2016 Ağustos ayı sonuna kadar hizmet veren Yeni Foça Semt Polikliniği’nin 1 Ekim 2016 tarihi itibarıyla kapatılmasının gerekçeleri nedir?


2. Yeni Foça Semt Polikliniği, hizmete girdiği 31 Ekim 2013’ten kapatıldığı 1 Ekim 2016 tarihine kadar kaç kişiye sağlık hizmeti vermiştir? Söz konusu tarihlerde polikliniğe gelen hastaların aylara göre dağılımı nasıldır?


3. Kış nüfusu 25 bin olan Yeni Foça’da yaşayan vatandaşlarımız tedavi olmak amacıyla 25 kilometre mesafedeki Eski Foça Devlet Hastanesi’ne gitmek zorunda kaldıkları için mağduriyet yaşamaktadırlar. Bu mağduriyetin giderilmesine yönelik bir önlem alınacak mıdır?


4. Anayasal hak olan sağlıklı yaşama hakkının gereği olarak Yeni Foça’da yaşayan vatandaşlanmızm tedavisine yönelik Semt Polikliniğinin tekrar açılması ve hasta yoğunluğu ölçüsünde doktor ve sağlık çalışanı bulundumlması konusunda bir adım atılacak mıdır?






Geri Dön