26 / 04 / 2024

İzmir Yeni Fuar Alanı'na yeni otoyol geliyor!

İzmir Yeni Fuar Alanı'na yeni otoyol geliyor!

İzmir Yeni Fuar Alanı'na yeni otoyol geliyor. Gaziemir'deki yeni fuar alanının açılışı Uluslararası Mermer Fuarı'nın gerçekleştirileceği 25 Mart tarihine yetiştirilmeye çalışılırken, fuarın otoyol bağlantısı için de çalışmalar hızlandırıldı.




Gaziemir'deki yeni fuar alanının açılışı Uluslararası Mermer Fuarı'nın gerçekleştirileceği 25 Mart tarihine yetiştirilmeye çalışılırken, fuarın otoyol bağlantısı için de çalışmalar hızlandırıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan'ın  İzmir  ziyaretinde otoyol bağlantısı konusunda açık çek vererek her türlü desteğe hazır olduklarını belirtmesinin ardından Karayoları 2. Bölge Müdürlüğü bağlantı ile ilgili detay projeleri hazırladı.

Karayolları İkinci Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Bakan Elvan'ın talimatıyla projeyi detaylandırarak hazır hale getirtdiklerini söyledi.

Uraloğlu, "Geçtiğimiz hafta sayın Bakanımız konuyla ilgili bir çalışma yapılması talimatını verdi. Biz de elimizde varolan projeyi detaylandırdık. Şu anda Büyükşehir Belediyesi'nin teknik ekiplerine teslim edilebilecek duruma getirdik. Büyükşehir yetkilileriyle görüşerek projeyi kendilerine teslim edeceğiz. Tüm imalatları Büyükşehir yapacak" dedi.

Otoyol bağlantısının tamamlanması hem fuar alanının daha iyi şekilde kullanılması hem de İzmir trafiğiyle ilgili hayati önem taşıyor. Otoyol bağlantı projesi 25 Mart'a kadar tamamlanamazsa çevre yolu trafiğini ve günün her saati yoğun olan Ege Serbest Bölgesi Kavşağı trafiğini kördüğüme çevirecek. Çıkışlar ise diğer hazırlanan projeye göre çevre yolunun altından yapılacak. Aktepe ve Emrez mahallelerinin arasından geçen Süleyman Ergin Caddesi bulvara dönüştürülerek Akçay Caddesi'ne bağlanacak. 




Yeni Asır


Geri Dön