24 / 04 / 2024

İzmir Yeni Fuar Alanında inşaat çalışmaları 15 gün sonra başlayacak!

İzmir Yeni Fuar Alanında inşaat çalışmaları 15 gün sonra başlayacak!

Çalışma Bakanlığı müfettişleri, Büyükşehir Belediyesi' nin Gaziemir' de yaptırdığı inşaatı, işçilerin hayati güvenliğini ilgilendiren eksiklikler giderilinceye kadar durdurdu. Çalışmaların yeniden başlamasının 15 günü bulacağı belirtildi...



Çalışma Bakanlığı müfettişleri, Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziemir'de yaptırdığı inşaatı, işçilerin hayati güvenliğini ilgilendiren eksiklikler giderilinceye kadar durdurdu. Çalışmaların yeniden başlamasının 15 günü bulacağı belirtildi.


Mesafe bırakılmamış 


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı  İzmir  İş Teftiş Kurulu Başkanlığı Müfettişleri. Gaziemir'deki Yeni Fuar Alanında bir hafta önce yaptığı inceleme sonunda, işçi sağlığını ilgilendiren eksikler tespit etti. 


Şantiye ortasında kalan enerji nakil hattı çevresindeki önlemlere yoğunlaşan müfettişler, hatların çevresinde gerekli güvenlik mesafesinin bırakılmadığını ve işçileri düşmekten koruyacak önlemlerin yetersiz kaldığını ve iskele platformlarında boşluklar olduğunu rapor etti. Tebligat, firmaya iletildi Müfettişler, bu raporlara dayanarak, iş durdurma kararı aldı. Karar valilikten Gaziemir Kaymakamlığına gönderildi. 


Kaymakamlık da Gaziemir Belediyesi Zabıtası aracılığıyla tebligatı müteahhit firma Ermit inşaata yaptı. Firma da çalışmayı durdurdu. Belediye yetkilileri, eksiklerin tamamlanmasının ardından inaşatm 15 Ekim'den sonra yeniden başlayabileceğini belirtti. Yeni Fuar Alanı'nın Mart'ta bitirilip Marble Mermer ve Doğaltaş Fuar'nm burada düzenlenmesi hedeflenmişti. ¦ DHA Gaziemir'deki Yeni Fuar Alanı'ndaki şantiyedeki enerji nakil hatlarının deplasmanıyla ilgili de çalışmaların başladığı, yıl sonuna kadar bunun bitirilmesinin beklendiği bildirildi. 


Posta Ege


Geri Dön