19 / 04 / 2024

İzmir Yeni Fuar Kompleksi havalimanına 10 dakika mesafede yer alıyor!

İzmir Yeni Fuar Kompleksi havalimanına 10 dakika mesafede yer alıyor!

Gaziemir'de inşaatı devam İzmir Yeni Fuar Kompleksi'ni medya temsilcilerine gezdiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ismini İzmirlilerin belirleyeceği yeni fuar kompleksinin temmuz ayında tamamlanacağını söyledi.




Gaziemir'de inşaatı devam  İzmir  Yeni Fuar Kompleksi'ni medya temsilcilerine gezdiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ismini İzmirlilerin belirleyeceği yeni fuar kompleksinin temmuz ayında tamamlanacağını söyledi. Kocaoğlu, yeni fuar alanı ile birlikte İzmir'de fuarcılığı 5 misli büyüteceklerini ifade etti. 

Dünyada ilk kez bir belediye tarafından, öz kaynaklarla hayata geçirilen ve 400 milyon lirav ya mal olacak yeni fuar alanının 240 bin metrekarelik alanda 7 blok halinde inşa edildiğ ini anlatan Kocaoğlu, "İzmir Yeni Fuar Kompleksi havaalanına 10 dakika, kent merkezine ise 15 dakika uzaklıkta. Hedefimiz İzmir'i her gün fuar organize eden bir kent haline getirmek. 2005 yılında başlattığımız çalışmalarla bugün inşaat aşamasına geldik. İzmir, Türkiye'de fuarcüığm başladığı ilk kent. Rahmetli başkanlarımız Behçet Uz ve Ahmet Piriştina'nın yaptığı holler artık yetmiyor. 23 bin 500 metrekare olan Kültürpark'taki fuar hollerini yeni merkezde 5 katına çıkarıyoruz. Otoparkımız, rezerv alanımız var. Otel ve kongre merkezi olarak planlanan bir alanımız davar" dedi. 

Betonarme inşaatlarının büyük oranda bittiğini belirten Kocaoğlu, "İzmir fuarcüığmı en az 5 misli büyütmeyi hedefliyoruz. 

Bu zaman içinde olacak. İzmir fuarcılığım daha üst düzeye çıkarıp dünyada tanınmış partner fuarcüık şirketleriyle birlikte çalışacağız. Bu kenti her gün fuar yapüır hale getireceğiz. Kongre merkezini de hayata geçirdiğimizde fuarla kongreyi iç içe gerçekleştirmeye çalışacağız" diye konuştu. 

Fuar alanının ismini İzmirlilerin belirleyeceğini söyleyen Kocaoğlu, "İsim babası hemşerilerimiz olacak. Biz çok mutluyuz. İnşaatın tamamlanmasının ardından, temmuzdan sonra ihtisas fuarlarını bu alanda yapacağız. Kültürpark'taki fuar hollerinin yeri için de hayata geçireceğimiz bir projemiz var. 

Orada ne yapacağımızı kamuoyuyla paylaşacağız" dedi. 



Dünya




Geri Dön