28 / 03 / 2024

İzmir Yeni Kent Merkezi için imar değişikliği şart!

İzmir Yeni Kent Merkezi için imar değişikliği şart!

Karabağ, Yeni Kent Merkezi'yle ilgili açıklamalar yaparak, "Brezilya gibi önde gökdelenler arkada gecekondu olmaz. Bunun için imar planı değişikliği şart" dedi.



Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, gökdelen ve rezidans yatırımlarının yükseldiği Yeni Kent Merkezi'nin çevresindeki gecekondular için çare üretilmesi gerektiğini belirtti. 


Göreve gelmelerinin ardından çarpık yapılaşmanın olduğu Çay Mahallesi ile Tepekule Mahallesi'nde imar planlarını değiştirdiklerini, parselleri birleştirerek 10 kat izin verdiklerini belirten Karabağ, "Planlar Büyükşehir'e gitti, 5 binlikler geçti, binlikler de bitti. Askı süresini aştıktan sonra başlayacak" ifadesini kullandı. 


DEĞİŞİKLİK ŞART

Yeni Kent Merkezi'nde yatırımların devam ettiğini söyleyen Karabağ, gecekonduların kalkması gerektiğini kaydetti. Karabağ, "Brezilya gibi önde gökdelenler arkada gecekondular olmaz. Bunun için de imar planı değişikliği lazım. Adı üstünde Yeni Kent Merkezi" dedi. 


22 milyonluk prestij projesi

Manavkuyu'da yapılacak Kültür Merkezi hakkında bilgiler veren Karabağ, "Yaklaşık 22 milyon lira maliyetli bir iş. Bu bölgenin, hatta İzmir'in ihtiyacına cevap verecek bir bina olacak" dedi. 


Bize hiçkimse bir şey sormuyor

Bayraklı Vapur İskelesi'nde yaz tarifesine göre seferlerin durdurulmasının çok yanlış olduğunu belirten Karabağ, "Çok yanlış bir şey. Bize hiçkimsenin bir şey sorduğu yok" diye konuştu. 


Habertürk Egeli


Geri Dön