19 / 04 / 2024

İzmir Yeni Kent Merkezi imar planı yeniden düzenlenecek!

İzmir Yeni Kent Merkezi imar planı yeniden düzenlenecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yeni Kent Merkezi'nde mahkeme tarafından iptal edilen plan notlarının iptal gerekçeleri dikkate alınarak Aralık veya Ocak ayında yeniden düzenleneceğini açıkladı.



Mavişehir'de toplu konut alanı kararından sonra Bakanlık'ın imar planlarının da iptal olması durumunda yetkinin Büyükşehir Belediycsi'ne geçeceğini, yeni bir plan yapacaklarını belirten Koeaoğlu "Önemli olan Yeni Kent Merkezi'nde de yatırımların ve vatandaşın önünün açılması" dedi. Zor bir sürecin kendilerini beklediğini belirten Koeaoğlu "Toplu konut alanı ilanı kararı iptal edildi. Şu anda 5 bin ve bin ölçekli planlar yürürlükte. Onlara da dava açılmış durumda. 


İzmir Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı iptal edildi!



Akibetleri belli değil. Bir süreç yaşanacak. Tabii ki yapılmış bir plan var. Daha önce bizim yaptığımız durumu toparlayan bir plan vardı. Yargı, devam eden davalar sonunda bölge plansız kalırsa, planlama yetkisi  İzmir  Büyükşehir Belediyesine geçer. 

Bizim daha önce yaptığımız ve iptal olan bir plan var" dedi. Koeaoğlu, Mavişehir'de yeni açılan bir AVM'nin geleceğiyle ilgili bir soruya ise "Bir şey olacağını zannetmiyorum. Ruhsat aldığına göre mevzuata göre yapılmıştır. Bir problem olacağını zannetmiyorum" diye konuştu. 


Kocaoğılu, Yeni Kent Merkezi'nde plan notlarıyla ilgili mahkemenin iptal kararındaki gerekçeler dikkate alınarak yeniden düzenleme yapacaklarını açıkladı. 


Yetişirse Aralık, yetişmezse Ocak ayı Büyükşehir Belediye Meclisi'ne konuyu gündeme getireceklerin belirten Koeaoğlu, "Arkadaşlar çalışıyor. Niyetimiz, yaptığımız iş belli. Önemli olan o bölgedeki yatırım, Karşıyaka'da yatırımın durmaması ve vatandaşın önünün açılmasıdır. Uzlaşı ile çözülecek konulardır. Zaten kenti katılımcı anlayışla yönetmeye çalışıyoruz. Bu sorunu da İzmirliler ve konunun uzmanları ile birlikte çözeceğimize inanıyoruz" dedi. 


Ege Telgraf



Haber Posta Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yeni Kent Merkezi'nde mahkeme tarafından iptal edilen plan notlarının iptal gerekçeleri dikkate alınarak bu ay veya ocak ayında yeniden düzenleneceğini açıkladı. Mavişehir'de toplu konut alanı kararından sonra Bakanlık'ın imar planlarının da iptal olması durumunda yetkinin Büyükşehir Belediyesi'ne geçeceğini, yeni bir plan yapacaklarını belirten Kocaoğiu "Önemli olan yatırımların ve vatandaşın önünün açılması. Meslek kuruluştan, arsa sahipleri, odalar ile görüşerek bir plan yapmaya çalıştık. Planda birçok ihtiyaca göre revize yapıldı" diye konuştu. Kocaoğiu, Mavişehir'de yeni açlan bir AVM'nin geleceğiyle ilgili bir soruya ise "Bir şey olacağını zannetmiyorum. Ruhsat aldığına göre mevzuata uygun yapılmıştır" dedi. 


Utku BOLULU/Posta Ege


Geri Dön