26 / 04 / 2024

İzmir Yeni Kent Merkezi planlarına Konak Meclisi'nden ret!

İzmir Yeni Kent Merkezi planlarına Konak Meclisi'nden ret!

Yeni kent merkezinin Konak Belediyesi sınırları içerisinde kalan 1/1000 ölçekli imar plan notları Konak Belediye Meclisi'nde reddedildi




İzmir'de gökdelenler bölgesi olarak planlanan yeni kent merkezinin Alsancak Liman arkası, Salhane ve Halkapınar Salhane arasındaki kısmının imar plan notlarına Konak Belediye Meclisi'nden ret kararı çıktı. Karar 16'ya 14 oyçokluğuyla alındı.

Yeni kent merkezinin 1/5000 imar ölçekli planları ise Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 2015 yılında kabul edilmişti.

Yeni kent merkezinin Konak Belediyesi sınırları içerisinde kalan 1/1000 ölçekli imar plan notu geçtiğimiz yıl Kasım ayında yine Konak Belediye Meclisi'ne gelmiş, ancak o zaman da kabul edilmemişti.


CHP'liler bölündü


Oylamada CHP'li meclis üyeleri kendi içerisinde bölündü. CHP'li bir grup Manhattan projesinin kabul edilmemesi yönünde oy kullanırken bir grup da kabul edilmesi yönünde el kaldırdı. AK Parti grubu da raporun gündemde kalmasını isteyerek çekimser yönde oy kullandı.


Önergeyi gündeme almayan Pekdaş'a tepki


Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, "Kasım ayında mahkeme kararı gerekçelerine uyulmadığından talebin reddi çıktı. Komisyon eski kararında ısrar etti. Komisyon raporuna katılmadığımı belirtiyorum" dedi . Bu arada Başkan Pekdaş'ın ilçedeki mahalle muhtarlarının ihtiyaçlarının karşılanması için verilen önergeyi gündeme almamasına kendisine muhalif olan Yalı Grubu sert tepki gösterdi.




Yeni Asır


Geri Dön