19 / 04 / 2024

İzmir Yeni Kent Merkezi'nde gayrimenkul değeri artacak!

İzmir Yeni Kent Merkezi'nde gayrimenkul değeri artacak!

İzmir'in gayrimenkulde çekim merkezi Bayraklı'daki 'Yeni Kent Merkezi'nde faaliyet gösteren Forent Gayrimenkul' un Müdürü Mustafa Oğur, son dört yılda bölgedeki gayrimenkul değerinin yüzde 45-50 oranında arttığını, daha da yükseleceğini söyledi.



2001 yılında düzenlenen "Kentsel tasarım uluslararası fikir proje yarışması" sonucunda Alsancak Limanı'nın arka bölgesi ile Turan Mahallesi arasındaki 471 hektarlık alan 2003 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir'in yeni kent merkezi olarak ilan edildi. Şehirde dikkatleri üzerine çeken bölgede brüt 20 milyon metrekare inşaat kapasitesi mevcut. Bölge, Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen gayrimenkul firmaları tarafından toplam değeri 18 milyar doların üzerinde olan onlarca proje ile yeni baştan kuruluyor. Rezidansların, ofis ve ticaret binalarının, otellerin, marinaların, eğitim, eğlence ve kültür merkezlerinin yükseldiği bölgede onlarca inşaat ve proje hazırlığı da devam ediyor.


Bölgede faaliyet gösteren Forent Gayrimenkul Danışmanlığı firmasının Müdürü Mustafa Oğur bölgeyi ve gayrimenkul satış ve kiralama fiyatlarını değerlendirdi. Mustafa Oğur bölgedeki proje değerleri konusunda şu bilgileri verdi; "İzmir'in yanı sıra İstanbul,  Ankara  ve yurt dışından yatırımları çekmekte olan İzmir'de A plus karma projelerin sayısı hızla artıyor. Yüksek yapılaşmaya uygun olan ve nitelikli konut ve ofis projelerine gün geçtikçe yenilerini ekleyen Yeni Kent Merkezi dikkatleri üzerine çekiyor. Birçok kurumsal şirket ofislerini, genel merkezlerini buradaki projelere taşıyor. Bunun yanı sıra bir çoğunda mevcut olan AVM, spor merkezi, sinema, bowling salonu, restoranlar, cafeler ve mağazaların yaşayanlara sağladığı konforu da göz ardı etmemek gerekir. Karma projelerde ofis ve konut satış fiyatları marka, konum, malzeme kalitesi gibi kriterlere göre değişiklik gösteriyor. Son 4 yılda buralardaki fiyatlar yüzde 45 - 50 oranında artış gösterdi. Bugün metrekaresi 2.500 - 3.500 dolar arasında değişen fiyatlarla bu projelerde mülk sahibi olmak mümkün. Aynı projelerde kiralar metrekaresi 22 - 48 TL arasında değişiyor. Bölgedeki arsaların metrekare birim fiyatları ise bölge içerisindeki konumu, imar uygulaması görüp görmediği ve büyüklüğü gibi faktörlere bağlı olarak 3.500 ila 9000 TL arasında değişiyor. Önümüzdeki yıllarda bölgenin gelişmesine paralel olarak fiyatların da artmasını bekliyoruz."



Hürriyet Ege 


Geri Dön