29 / 03 / 2024

İzmir yeni yatırımları bekliyor!

İzmir yeni yatırımları bekliyor!

Ege Sanayici ve İş Adamları Derneği (ESİAD) Başkanı Güçlü ziyarette, yeni dönemin İzmir için şans olduğuna dikkat çekerek, “İzmir’in gelişmesi için çok önemli projeler var. Başta Körfezin rehabilitasyonu olmak üzere bir çok projenin hayata geçmesini bekliyoruz” dedi




Ege Sanayici ve İş Adamları Derneği (ESİAD) Başkanı Mustafa Güçlü, Başkanvekili Cemal Elmasoğlu ve Fadıl Sivri ile Yönetim Kurulu Üyeleri Azat Yeşil ve Faruk Güler, Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Ercan Demir'e "hoşgeldin" ziyaretinde bulundu.


İzmir merkez konumunda


İzmir ekonomisiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan ESİAD Başkanı Mustafa Güçlü "1980'li yıllara girerken ülkenin tartışmasız ikinci ekonomik gücü olan ve ekonominin liderliğini İstanbul ile birlikte sürdüren İzmir, yeni duruma adapte olmada ciddi sıkıntılarla yüzyüze kalmıştır.

Ancak, son 25 yıldaki gelişmeler, özellikle sanayi alanında var olan gücün uluslararası rekabete uygun bir şekilde gelişmesi, İzmir'e bu alanda güç kazandırmıştır. İzmir, sanayinin yanısıra Ege Bölgesi'nde var olan önemli tarımsal, turistik, tarihsel imkanların da merkezi konumundadır" diye konuştu.


Kentin önemli hedefleri var


İzmir'in fırsatı kaçırmadığını da vurgulayan Güçlü, "Geldiğimiz noktada İzmir'in, araştırma-geliştirme çabalarına dayalı yüksek teknoloji gerektiren alanlarda, kaliteli insan gücü potansiyelini de kullanarak liderlik kazanması, yine bu çerçevede, mevcut sanayi birikiminden istifade ederek yüksek katma değerli ürünlerin geliştirilmesi noktasında da önünde önemli bir hedefi bulunmaktadır" diye konuştu. Güçlü, yeni dönemin  İzmir  için şans olduğuna dikkat çekerek, "Başbakanımız Binali Yıldırım, İzmir Milletvekili. İzmir'in gelişmesi için çok önemli projeler var. Başta Körfez rehabilitasyonu olmak üzere... Umarım yeni dönemde bir çok proje gerçekleşir. İstanbul'da artık hayat kilitlendi.

İzmir yetişmiş insan gücüyle İstanbul'un yanında yer alacaktır" ifadelerini kullandı.




Yeni Asır


Geri Dön